Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ripsaw EV2: Kříženec supersportu a tanku (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Rodinný podnik Howe & Howe Technologies zveřejnil nové snímky a video extrémního pásového vozidla Ripsaw EV2.

Howe & Howe Technologies má ve své nabídce řadu extrémních strojů, z nichž k nejextrémnějším patří dvojice pásových vozidel Ripsaw EV1 a EV2, jejichž technika byla využita i pro stavbu speciálů připravených pro natáčení filmů G.I. Joe 2: Odveta a Mad Max: Fury Road.

Modely Ripsaw EV1 a EV2 spojuje konstrukce podvozku, pohonný systém i jejich schopnosti. Základem obou vozidel je trubkový prostorový rám, v jehož středu je uložen 6,6litrový turbodiesel Duramax.

Pro EV1 uvádí výrobce výkon pohonné jednotky od 221 kW (300 k) do 515 kW (700 k), zatímco u EV2 je zmiňována hodnota přes 441 kW (600 k).

Zásadní rozdíl mezi dvojici strojů Ripsaw představuje karoserie a uzavřený dvoumístný prostor pro řidiče a spolujezdce u EV2. Ten je společností Howe & Howe Technologies představován jako luxusní super tank, který si poradí i s velmi těžkým terénem a je schopen vyvinout maximální rychlost přes 70 km/h.

Zájemci o Ripsaw EV2 musí počítat s cenou nad 100 000 amerických dolarů v závislosti na jejich představách o výkonech a luxusu na palubě. Výroba jednoho vozidla pak zabere minimálně šest měsíců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
7. 6. 2015 10:16
To potřebujem?
Tak to bude hit pro naše pražské senátory a poslance. To se jim bude zas daleko lépe parkovat. Zkuste na to nasadit botičku :-)