Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roadster Bonning: lehoučká tříkolka

Michal Otruba
Diskuze (10)
Před každým autosalonem se vždy vyrojí několik neobvyklých vozidel, kterými chtějí jejich výrobci strhnout pozornost právě ke své expozici. Na letošní Motor Show v Melbourne se této role ujal jistý pan Bonning s jeho sportovní tříkolkou.

Australský návrhář a stavitel sportovních automobilů Brad Bonning bude na Motor Show v Melbourne představovat svou novou tříkolku. Chce na ní demonstrovat to, že i sportovní automobily můžou být zároveň ekologické.

Roadster Bonning má být příkladem ekologického vozidla, za jehož volantem ale můžete prožívat výjimečné sportovní zážitky. Že to není nic neobvyklého? V tomto případě je, protože tenhle roadster má pouze tři kola. Pod kapotou je ukrytý upravený motocyklový motor naladěný na výkon 90 kW, který ovšem nemusí nutně spalovat benzín. K jeho pohonu mohou totiž sloužit alternativní paliva jako metylalkohol nebo vodík. Maximálně to tahle lehoučká tříkolka rozjede na 200 km/h.

Výkon není nijak ohromující, tak v čem tkví přednost tohoto přemisťovadla? V její hmotnosti. Pan Bonning si totiž řekl, že použije základní pravidlo při návrhu sportovního vozu a tím je minimální hmotnost. Díky hliníkové karoserii váží tento dvoumístný roadster pouhých 400 kg a stává se tak velmi mrštným a hbitým dopravním prostředkem.

Proti prototypu, který byl představen přibližně před rokem, přibylo na letošní verzi několik položek, které jsou nutné pro provoz na pozemních komunikacích – např. světla.

Michal Otruba
Diskuze (10)
22. 2. 2007 10:29
Re: tak jsem zvedav
ale bude mít pravdu >:D >:D >:D
22. 2. 2007 09:44
Re: Veeeelmi pekne
Pozri sa napriklad na vysledky dizajnerskej sutaze Peugeotu...tam je podobnych veci tiez niekolko...ovsem zo vsetkych toto vyzera tak nejak najpouzitelnejsie, s tym, ze by to mohlo byt fakt usporne a nie drahe. Taky maly prislub reality...osobne nemam velmi rad "umenie pre umenie", studia musi mat realny zaklad a moznost skutocneho pouzitia, aby mala pre mna nejaku cenu. Umenie pre umenie, to je balast na nic. :-)
22. 2. 2007 09:32
Re: Veeeelmi pekne
Něco podobného čas od času předvádí Peugeot.
22. 2. 2007 09:26
Veeeelmi pekne
Konecne niekto navrhol nieco pekne, prijemne, nevsedne. V reale by to mohlo mat problemy s bezpecnostou, ale ako studia nema chybu. Skoda, ze takychto napadov je ako safranu.
22. 2. 2007 08:53
Hmmm,
ta barevnost...připomíná mi autíčka z pouti. ;-\ Ty zážitky z jízdy to možná vyváží :-|