Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce vyvíjí crossover, představit by se mohl v roce 2018

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Připadá vám spojení Rolls-Royce a crossoveru jako hudba vzdálené budoucnosti? Pak vězte, že podle nejnovějších informací je takovýto vůz již ve vývoji a má dokonce jméno.

„Cullinan“ není jen největší diamant světa, ale nově také název pro projekt automobilky Rolls-Royce. Mělo by se jednat o crossover, což je skupina vozů, která nyní zažívá veliký boom. Chystaný model slavné britské značky by se měl svým zaměřením i velikostí trefit mezi „základní“ model Ghost a vrcholný Phantom.

Nyní již víme, že oficiální představení by mělo proběhnout v roce 2018, pokud vše půjde podle plánu. Předpokládaná cena v základní výbavě je 275.000 eur, tedy zhruba 7.543.000 Kč. Společnost Rolls-Royce doufá v prodeje 2000 vozů ročně, z nichž hlavní část se pravděpodobně prodá v USA a na středním východě. Jisté je, že automobil použije díly z BMW řady 7 a chystané X7. Mělo by to rovněž být opravdové SUV zvládající sníh i písek.

Ještě není známo, jaké pohonné ústrojí bude automobil ukrývat, mluví se však o plug-in hybridu a upraveném dvanáctiválci. Podobný vůz chce brzy představit i jeden z hlavních konkurentů, automobilka Bentley.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
15. 6. 2014 17:02
Jasně ještě nějaké MPV, SUV a co takhle supersport
s tím supersportem by mě udělali radost samozřejmě s motorem uprostřed