Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruiny detroitské továrny Packardu koupil developer z Peru

Michal Fokt
Diskuze (8)
Jeden z nevábných symbolů Detroitu, továrna zaniklé automobilky Packard, za už brzy stane minulostí. Vznikne zde za peníze jihoamerického investora nová městská čtvrť.

I přesto, že v Detroitu sídlí všechny tři americké automobilové koncerny, město samotné není v příliš dobrém stavu a trápí ho finanční problémy, přičemž jako "ztělesnění" této mizérie je často prezentována továrna automobilky Packard, představující přibližně 40 polorozpadlých budov, které byly ponechány svému osudu od roku 1958, kdy kdysi jedna z nejluxusnějších automobilek přestala existovat.

Tahle jizva sice není na tváři města jediná, jisté ovšem je, že za pár let zmizí. Ne snad proto, že by se v areálu začala zase vyrábět auta, s tím už nepočítá ani ten největší optimista. Ale konečně se našel někdo dostatečně šílený na to, aby továrnu koupil a vybudoval zde klasickou městskou čtvrť s obchody, lehkým průmyslem, nákupními centry a určitě i exkluzivním bydlením.

Podle New York Times koupil Packardovu továrnu peruánský developer Fernando Palazuelo, jenž si libuje v podobně specifických a do značné míry riskantních projektech, za 405 milionů dolarů. Ano tušíte správně - továrny s historickým i duchovním odkazem nepůjdou k zemi, nebo rozhodně ne všechny, ale co bude možné, by mělo být zachráněno a využito k jiným komerčním účelům. Palazuelo chce do obnovy aerálu investovat dalších 350 milionu dolarů, takže by ho celkem měla tahle legrace vyjít nejméně na 755 milionů dolarů. Peruánský developer ale věří, že se mu investice vrátí. Spoléhá jak na genius loci areálu, tak i pragmaticky na to, že leží poblíž hlavní silnice i dálnice.

Michal Fokt
Diskuze (8)
8. 2. 2014 09:32
Re: A kdo tam bude bydlet?
Zdroj z Wikipedie ohladom zlozenia mesta z roku 2010:

82.7% Black or African American;
10.6% White (7.8% non-Hispanic whites, 2.8% Hispanic whites);
3% from other races;
1.1% Asian;
2.2% from two or more races;
0.4% American Indian;
0.02% Pacific Islander.

Takze tych bielych v meste ozaj vela nie je...

Pripadne mrkni sem: [odkaz]
Kazda bodka predstavuje 25 obyvatelov.
Cervena - belosi
Modra - cernosi
Zelena - aziati
Zlta - hispanci
Seda - ine
8. 2. 2014 09:22
...
Jsem zvědavej, jak se jim záměr podaří.
Packard Plant je přímo uprostřed části města, kterou obývají černoši, kteří rozhodně zájem o nové bydlení nemají - všichni, kteří měli všech pět pohromadě, už jsou z té části města pryč.

[odkaz]

Okolní domky vypadají hezky, problém je, že jsou z poloviny prázdné.
Avatar - curwasportiva
8. 2. 2014 00:23
Re: A kdo tam bude bydlet?
Tak samozrejme ze ne vsichni, ale valna vetsina ano. Dokonce ted mesto zacina opoustet i cernosska stredni trida...
Maly graf pro predstavu:
[odkaz]
Avatar - salamoon
7. 2. 2014 22:32
Re: ponechání osudu
omg len tak som preletel par skol a je tam len tak ponechane take vybavenie,ake by brali na svk snad vsetky stredne skoly absolutne hned... :-O

neskutocne,ako jeden dielik domina spusti obrovsku retazovku ktora nici cele mesto....
7. 2. 2014 20:51
Re: A kdo tam bude bydlet?
to, že jsou bílí pryč není pravda, ale že je těžké prodávat bydlení ve městě, kde trvale klesají ceny nemovitostí a ubývá obavatel, o tom není sporu.