Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shelby slaví 50 let závodní Cobry speciální retroedicí

Michal Fokt
Diskuze (0)
Před půlstoletím dostal vůz Shelby Cobra homologaci FIA a mohl vyrazit na závodní tratě. Na počest FIA Shelby teď vznikne limitovaná edice Cobra CSX7000.

V roce 1954 udělal Carroll Shelby další důležitý krok v historii modelu Shelby Cobra. Připravil jeho soutěžní verzi v souladu s regulemi FIA a od té doby začalo celkem 289 vyrobených speciálů psát důležitou kapitolu v historii amerického okruhového závodění.

Firma Shelby American se proto nyní rozhodla vzdát autu hold speciální edicí modelu Cobra CSX7000 v retro-závodnickém outfitu. Ten zahrnuje lak Viking Blue s proužky Arctic White, bokem vyústěné výfuky a 15" kola. Kabina má vinylem čalouněná sedadla, speciální koberečky a plaketu s informací, o jaké auto se jedná.

Cobra CSX7000 bude mít výstavní premiéru na nadcházející aukci Barrett-Jackson v arizonském Scottsdale a základní cena byla stanovena na 94.995 dolarů v případě verze s karoserií ze sklolaminátu, respektive drsných 159.995 dolarů v provedení s hliníkovými panely. A to vám vůz ještě dodají v podobě sice plně funkčního šasi, ale bez motoru...

Michal Fokt
Diskuze (0)