Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid dostane motory Euro 6, tříválec MPI skončí bez náhrady

Jan Mička
Diskuze (124)
Informace od našeho důvěryhodného zdroje hovoří o změnách v nabídce Škody Rapid. V prvé řadě půjde o motory Euro 6.

V první polovině ledna jsme informovali o příchodu Škody Fabia Monte Carlo, která by se na našem trhu měla objevit začátkem června. Důležité novinky nám sdělil důvěryhodný zdroj, jenž nyní prozradil plánované změny u řady Rapid pro modelový rok 2016. V platnost by měly vejít 22. kalendářní týden letošního roku.

Prim jednoznačně hraje nahrazení stávajících motorů za jednotky plnící emisní normu Euro 6 (EA211 a EA288). To znamená nejenom produkci čistějších emisí, ale s ohledem na novou Fabii, která je těmito agregáty vybavena již od samotného začátku, také navýšení výkonu u turbomotoru 1.2 TSI z 63 na 66 kW a ze 77 na 81 kW. Čtrnáctistovka TSI by měla nově mít 92 kW (dříve 90 kW).

S příchodem motorů Euro 6 by měl bez náhrady skončit tříválcový agregát 1.2 MPI/55 kW. Konec je také šestnáctistovce TDI/66 kW, kterou zastoupí tříválcová čtrnáctistovka TDI z nové Fabie, Pola a Audi A1. Po vzoru malého hatchbacku z Ingolstadtu se ale s turbodieselem 1.6 TDI nakonec setkáme, byť s ohledem na přísnější emisní normu v přepracované podobě a výkonem posíleným na 85 kW (dříve 77 kW). Upozorňujeme však, že informace nejsou oficiální.

Podle dalších informací našeho zdroje se změny dotknou také výbavových prvků. Za zmínku stojí například automatická klimatizace se senzorem vlhkosti, bezklíčový vstup a startování Kessy, senzor únavy, Front Assist nebo multikolizní brzda.

Jan Mička
Diskuze (124)
15. 2. 2015 21:07
Poradte
Poradite mi ci je lepsie kupit teraz alebo pockat do maja.Je ten motor ovela novsi? Trosku sa bojim,ked pisu citujem ,,Ich zástavba sa tak pravdepodobne nezaobíde bez pomerne radikálnej rekonštrukcie motorového priestoru,,neake 2 kw naviac mi velmi nechybaju,konkretne chcem 1.4tsi
Dakujem
9. 2. 2015 11:04
Re: CHUDÁK RAPID, TAKOVÝ VOŠKUBANÝ BOLESLAVSKÝ OVÁDKO :-))))
Tak v porovnání s 1.4 TDI nebo se starým 2.0 TDI PD bude asi ta 1.6 TDI "celkem skvělá", ale v porovnání s přímou konkurencí v podobě 1.6 HDI nebo 1.5 dCi je tragická.
9. 2. 2015 10:35
Re: CHUDÁK RAPID, TAKOVÝ VOŠKUBANÝ BOLESLAVSKÝ OVÁDKO :-))))
článek pod tím odkazem by si měl přečíst Áda (jako propagátor dieselu). Návratnost 1.6TDi po 208 tisících km. Samozřejmě, pokud se dieselu nic nestane (filtr FAP, dvouhmota,...)
Já bych asi TDi již nechtěl. Nejsou už 90-tá léta.
Avatar - AUDIRS6
9. 2. 2015 10:11
Re: trojvalec
Tvoj vo Verse nieje. ;-)
Toyota aktualne ani nic poriadne vysokootackove nema. Motor pre GT-86 - jeho zaklad urobilo Subaru, Toyota skor ladila elektroniku.
Honda ,ala take motry - napr. pre Civic z pred par rokov boli.Normalnejsie sa oznacovali VTEC, vysokootackove zvykli byt hlavne verzie oznacene VTi, alebo Type-R. ;-).
Toyota dodava motory aktualne aj pre Lotus, tie su vysokootackove, ktore si Lotus este upravuje, pripadne dopuje kompresorom. ;-)

To co mas ty, je klasicky normalny motor, ktory nijako "nevycnieva z davu".
Simplino, prepac, budem ta tak volat, kludne si to zhodnot ako chces, ja to berem ako pomenovanie z lutosti ;-) , ked som tu cital tvoje komenty, prislo mi ta vazne luto:
Ty si chudacik najukrivdenejsi, ktory ma svoju pravdu, ale nikto ju od teba neprijma...
Furt mas pocit, ze ta niekto napáda...alebo nedajboze chce fyzicky "uzemnovat"...proste to co si tu predviedol, je podla mna na uz ked nie doktora, tak na studenta nejakeho psychologicky-alebo doktorsky zameraneho cloveka ubohost. prepac za tvrde slova, ale je to tak.
Mam kamarata, cestvo vystudoval psychologiu a mam 100 chuti stiahnut niektore diskusie cele a nechat mu urobit rozbor celej tvojej osobnosti.
To co tu totiz predvadzas za posledne dni je hanba tym vysokoskolakom, ktorych si alebo si bol spoluziak :-!
Takze prosim ta, skus sa vratit aspon na tu povodnu uroven, kedy si aspon "normalne" diskutoval o autach a vyjadroval o nich svoj (nie vzdy spravny) nazor, a vela veci sa zlepsi.
Za posledne dni by si si odo mna na vacsinu prispevkov zasluzil :no:
Ja ale palceky dole nerozdavam, zvyknem sa vyjadrovat verbalne - tu v diskusiach.
Ok, odo mna zatial vsetko, mam este nejaku pracu, tak vecer sa pozriem, ci si si vstupil do svädomia. ;-)
9. 2. 2015 09:51
Re: Kdo to bude kupovat ?
Ještě zapoměl, že v Indii to je pohodlně nastaveno u nás to nemá péra a tříska to jak nákupní vozík (podobná konstrukce podvozku-jen nakupní vozík má kvalitnější rám), aby se to nepřevratilo při losím testu. A to je opravdu vše ...