Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda usiluje o pobídky pro nové investice v řádu stovek milionů Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Evropská komise šetří investiční pobídku pro největší českou automobilku Škoda Auto. ČTK to řekl první místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Hynek Brom.

Šetření EK se týká dvou projektů. Podle informací ČTK jde konkrétně o rozšíření výroby motorů a převodovek.

Mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler informaci o šetření EK potvrdil. Plánovanou investici nechtěl upřesnit, podle něj se jedná o rozšíření výroby komponentů. "Bližší detaily v tuto chvíli nemůžeme sdělit z důvodu probíhajících jednání," uvedl Dreithaler.

"Na základě zákona o investičních pobídkách firma předložila dva projekty, které Evropská komise nyní zkoumá. Škoda Auto má zájem rozvíjet výrobu jednotlivých dílů pro svoje automobily. Podpora se týká možného snížení daní v případě alokace investice v České republice," řekl ČTK Brom. Podle něj se jedná o investici v řádu stovek milionů korun.

Informaci o šetření Evropské komise ČTK potvrdil i mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler. "Škoda Auto oznámila dva záměry na získání pobídek na projekty související s rozšířením výroby komponentů. V současnosti probíhají jednání mezi Evropskou komisí a ministerstvem průmyslu a obchodu a ÚOHS o těchto projektech," uvedl bez bližších podrobnosti Dreithaler.

Škoda Auto ve svém závodě v Mladé Boleslavi již řadu let vyrábí převodovky MQ 200, které se používají hlavně ve vozech Škoda Fabia, VW Polo a Seat Ibiza. V současnosti se denně vyrábí okolo 2000 převodovek typu MQ 200. Z motorů Škoda vyrábí tříválce o objemu 1,2 litru, známé pod označením HTP, a přeplňované čtyřválce 1,2 TSI.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
26. 11. 2010 18:18
New Small Family
Jedná se hlavně o výrobu převodovky MQ 100 a SQ 100 ( automat ) pro připravovaný projekt New Small Family :-) Zvažuje se i zdejší výroba nových tříválců pro tyto modely... Převodovky už se vyrábí...