Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda začne ve středu znovu vyrábět

Dan Vořechovský
Diskuze (73)
Odbory jsou připraveny znovu zasednout k jednacímu stolu a jednat o podmínkách nové kolektivní smlouvy. Pokud se odbory s vedením na růstu mezd nedohodnou ani ve středu, bude stávka v automobilce ve čtvrtek pokračovat.

Stávka v mladoboleslavské automobilce Škoda, kterou odbory zahájily v úterý, už ve středu pokračovat nebude. Odbory se chtějí vrátit k jednání o nové kolektivní smlouvě. Jednání jsou naplánována pouze na středu a pokud se odbory s vedením automobilky na růstu mezd nedohodnout, přistoupí ve čtvrtek znovu ke stávce.

Průběh úterní stávky je poklidný, zaměstnanci se na pracovišti účastní informačních mítinků nebo se věnují jiné poklidné mimopracovní činnosti. Stávka začala v šest hodin ráno v lakovně a trvala 2,5 h. Na stejnou dobu se poté zastavily nebo zastaví i další provozy. Stávka se týká všech tří směn. I přes stávku bude v úterý vyrobeno několik stovek automobilů a plánovaná ztráta ve výši 55 milionů Kč tak bude nižší. Odboráři jsou také připraveni automobilce vyjít vstříc a úterní výpadek dohnat (např. tím, že pásy pojednou po určitou dobu rychleji).

Odboráři své mzdové požadavky vysvětlují zejména velkým nárůstem ziskovosti automobilky v minulém roce.

Dan Vořechovský
Diskuze (73)
18. 4. 2007 09:11
Re: Závist malejch čecháčků
Pánové, na Vašich příspěvcích je vidět, že nejste schopni ani domyslet důsledky svých tezí - obhajoba x% nárůstu je vpořádku a nářky těch, kteří nemají ani "škodovácký plat" je závist - není tedy nářek škodováků, že někdo jiný má vyšší plat taky jen závist? … měřeno stejnou "metodikou"
Vůbec tady nehodnotím oprávněnost a rozumnost požadavku - jen se snažím poukázat na některé zoufalé výroky.
18. 4. 2007 06:32
Re: pásy pojedou rychleji
Presne to asi napadne kazdeho. Su tam nejaki pomyleni. Minusovy bod pre vyrobcu.
17. 4. 2007 23:55
Re: Jsem rozčarován...
uvedomujes si, ze prumerny plat v CR je vsetne nejlip placenych manageru, takze ve skutecnosti o hodne nizsi? Takze stale maji lidi ve skodovce vysoce nadprumerne platy?
Avatar - Sprint
17. 4. 2007 20:35
Re: jak dojemné
Co to je headhunter? 8-s
Avatar - Chuck Norris
17. 4. 2007 17:13
ach ty blázince...
je vidět ž je jich v česku nedostatek protože spousta lidí pořád lítá venku a říká samé nesmysly... nevíte náhodou jestli ti nenažraní lenoši kteří by měli spíš zametat než dělat ve škodovce a mít spoustu výhod s tím spojenejch, musej mít ze zákona tu stávku placenou? protože tím že stojí linky musí výroba přicházet o strašný prachy... :no: :no: fakt maňasové.... velmi slušně řečeno ovšem...