Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla si vystřelila z Fordu. Chystaný Cybertruck převlékla za legendární F-150

Matyáš Kunst
Diskuze (3)

Tesla Cybertruck se proháněla ulicemi v převleku konkurence. Fólie, ve které byla novinka obalena, připomínala siluetu Fordu F-150. Vyřizuje si automobilka Elona Muska účty?

Elon Musk nikdy nešel pro zábavu daleko, což se před nedávnem opět potvrdilo, když internetové vody rozvířily fotografie Tesly Cybertruck, která ulicemi křižovala ve fólii znázorňující siluetu modelu F-150 od automobilky Ford. 

Tato zjevná imitace může vyvolávat otazníky, především vzhledem k tomu, že Ford F-150 bude v budoucnu jedním z největších konkurentů převlečeného pick-upu. Mnozí se domnívají, že se jedná o odplatu za posměšky Fordu, který se chlubil možností obousměrného nabíjení, vlastností, kterou Cybertruck nedisponuje.

Na druhou stranu, chystaný model si od představitelů Fordu vyslechl i mnohem tvrdší názory. Generální ředitel Jim Farley například otevřeně kritizoval Cybertruck za to, že není skutečným pracovním vozem. „Je to jako cool high-endový produkt zaparkovaný před hotelem. Ale já takové vozy nevyrábím. Vyrábím nákladní auta pro skutečné lidi, kteří dělají skutečnou práci, a to je jiný druh nákladního auta,“ řekl Farley v rozhovoru pro CNBC.

Tím zřejmě naráží na rozdíl mezi rámovou karoserií, kterou preferuje Ford a samonosnou karoserií. Nesmíme zapomínat, že Tesla Cybertruck není průměrný pick-up s „unibody“ konstrukcí, vzhledem k tomu, že karoserie je vyrobena z nerezové oceli válcované za studena, což je velmi pevný materiál. Skutečné výhody a nevýhody každopádně ukáže čas. 

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
3. 8. 2023 10:54
Re: F150
F150 je pickup truck, pořád je to ale auto. Cyberfuck jako auto nevypadá v žádném případě.
2. 8. 2023 19:56
Re: F150
F150 vypada jako auto???

Mne pripada spis jako nakladak.

Fakt je, ze Cybertruck vypada spis jako ufo.
:D
Avatar - Alfahelix
1. 8. 2023 20:46
F150
a dost to té hranaté bedně pomohlo, chvíli to vypadalo jako auto