Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cybertruck už prochází testováním po celém světě, opět ale vyvolal kontroverze

Matyáš Kunst
Diskuze (14)

Tesla v současnosti testuje první kusy Cybetrucku po celém světě. Údajně se jedná o jeden z nejunikátnějších produktů v oblasti automobilového průmyslu za poslední desetiletí 

Na pravidelné konferenci ohledně výsledků za druhé čtvrtletí tohoto roku Tesla oznámila hned několik zajímavých informací a zmínka padla také o modelu Cybertruck.

Začátkem tohoto týdne automobilka na svém Twitteru sdílela památeční fotografii prvního sériově vyrobeného pick-upu v texaské gigafactory. V současné době výroba ve velmi omezeném režimu (neboli předprodukční výrobě) pokračuje a hotové vozy následně putují do všech koutů světa za účelem finální certifikace.

Video se připravuje ...

Cybertruck je i nadále na dobré cestě k zahájení plnohodnotné výroby v texaské továrně gigafactory ještě letos. Nyní vozy testujeme po celém světě za účelem konečné certifikace a ověření. Jedná se o jeden z nejunikátnějších produktů v oblasti automobilového průmyslu za poslední desetiletí a s tím souvisí i zkoušení a testování nových technologií,“ zaznělo na konferenci. 

Zveřejněny byly také nové snímky, na nichž je elektrický pick-up zachycen v různých fázích testování a také na montážní lince v Texasu. Z pochopitelných důvodů se internetem opět šíří drobná kontroverze, která se tentokrát týká stěračů.

Na jedné fotografii Cybertruck projíždí jakousi bahenní jámou, přičemž nečistoty z předního skla odstraňuje jeden jediný stěrač, jehož rozsah je i pro samotného řidiče dosti limitující. V podstatě vytváří jeden malý průzor v levém dolním rohu (z pohledu řidiče), což může být v určitých situacích poměrně nedostačující. Doufejme, že se tento nedostatek v předprodukční výrobě eliminuje.

Matyáš Kunst
Diskuze (14)

Doporučujeme

26. 7. 2023 15:25
Re: Homologace
Ale pustí, neboj, Musk homologaci zaplatí + naslibuje Němcům x tisíc pracovních míst v jeho továrně a bude to. Navíc je to "ekologická" elektrika, a co je na elektriku, má automaticky zelenou i kdyby to žralo malý děti a psy.
Avatar - JFK
24. 7. 2023 14:38
Homologace
Tyhle hrany EU bez obejití nikdy do provozu nepusí, ta homologace je radiusy je brutalní šikana i pro konvenční auta, natož tenhle muskem motorizovanej komunistickej karavan wenzel, o ochraně chodců FGS nemluvě
http://www.retromuseum.wz.cz/…ta/ponorka/1.jpg
24. 7. 2023 12:35
Re: Za Teslu 3 zaplatí Amík v přepočtu €28,370
Elon minulý týždeň pripustil, že pôjdu ceny ešte dole. Záleží od dopytu a ekonomiky.

- One day, it seems like the world economy is falling apart, next day, it's fine. I don't know what the hell is going on... We're in, I would call it, turbulent times... if macroeconomic conditions were not stable, Tesla would have to lower prices.
- Jeden deň sa zdá, že svetová ekonomika sa rozpadá, druhý deň je to v poriadku. Neviem, čo sa to do pekla deje... Sme v turbulentných časoch... ak by makroekonomické podmienky neboli stabilné, Tesla by musela znižovať ceny.
Avatar - eLzyx
24. 7. 2023 12:14
Re: Za Teslu 3 zaplatí Amík v přepočtu €28,370
v ČR se dalo pár kusů koupit za 950k Kč, skladové TM3 RWD LFP. Bych nevěřil, že se současné Tesly podívají pod milion ...
24. 7. 2023 07:53
Nechapem...
...ako cosi taketo hranate moze niekto schvalit do prevadzky. Ved na tom aute nie je ani jedina krivka (ak nepocitam pneumatiky).