Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TVR postaví nový podnik ve Walesu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britské TVR oficiálně potvrdilo, že svůj nový výrobní podnik postaví v jižním Walesu.

Před deseti lety skončilo TVR v nucené správě a jen málokdo věřil v jeho návrat mezi výrobce automobilů, ale v roce 2013 založil Les Edgar, milionář a podnikatel ze Surrey, novou společnost TVR Automotive Ltd., v níž nejprve rozjel podporu majitelů TVR v podobě výroby a prodeje náhradních dílů.

Zároveň se Les Edgar pustil i do projektu, který má TVR vrátit mezi výrobce sportovních vozů. Prozatím se většina informací uvolněných samotnou společností věnovala připravovaným novým modelům.

Nyní TVR oznamuje, že jeho nový výrobní podnik se bude nacházet v průmyslové zóně Ebbw Vale v jižním Walesu. Smlouvy mezi vedením automobilky TVR a velšskou vládou v čele s Prvním ministrem Walesu Carwynem Jonesem byly podepsány 18. března 2016.

Tato informace přichází měsíc poté, co Aston Martin potvrdil, že jeho nový podnik, v němž má probíhat výroba připravovaného crossoveru, bude v St Athan ve Walesu.Za rozhodnutím TVR i Aston Martinu stojí štědré pobídky velšské vlády, jejímž cílem je snížení vysoké nezaměstnanosti v regionu.

Nyní se pracuje na výběru konkrétního umístění nového výrobního podniku TVR v již zmiňované lokalitě. Stavební práce se pak mají rozběhnout v dubnu letošního roku a podnik, v němž má pracovat okolo 150 zaměstnanců, má být údajně dokončen v roce 2018, kdy mají z jeho bran vyjet první nová TVR.

Spolu s oznámením o umístění nového výrobního podniku potvrdilo TVR, že má v současnosti již přes 350 objednávek na připravovaný nový model, který má být výsledkem spolupráce s firmami Gordon Murray Design a Cosworth, přestože jej ještě nikdo neviděl.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)