Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce udělá z BMW 2002 desetiválcovou bestii. Může mít přes 800 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pokud vlastníte klasické BMW 2002 a z nějakého důvodu jej nechcete mít v původním stavu, svůj vůz můžete svěřit firmě Gruppe5 Motorsport. A ta vám z něj udělá bestii.

U BMW 2002, vyráběného v letech 1968 až 1975, sice všechno začíná, ale úpravce dárcovský automobil kompletně rozebere a následně prakticky kompletně předělá. Výsledný vůz je pak sice určen hlavně pro jízdu na silnicích, ale současně má i homogolaci FIA.

O agresivní vzhled se stará široký a funkční bodykit s obrovským křídlem, který doplňují kola s širokými peumatikami. A místo původního dvoulitrového čtyřválce se pod kapotu nastěhuje vidlicový desetiválec z M5 generace E60.

V Gruppe5 navíc zvýší jeho objem i výkon - "základní" provedení o objemu 5,8 litru dává 555 kW, 5,9litrová verze pak 599 kW. Údaje o dynamice neznáme, ale vzhledem k hmotnosti okolo jedné tuny je jasné, že tohle bude hodně rychlé auto.

Stejně tak tušíme, že přestavba BMW 2002 nebude levnou záležitostí. S cenami se však společnost Gruppe5, s níž na projektu spolupracují firmy Riley Technologies a CarBahn Autoworks, nepochlubila.

Zato prozradila, že plánuje výrobu 300 kusů, přičemž 100 z nich dostane výkonnější motor.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme