Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Goodwoodu nebude chybět ani Škoda

David Bureš
Diskuze (0)
Na slavném Festivalu rychlosti se Škoda Auto pochlubí svým rallye speciálem a také minivozem Citigo.

Festival rychlosti v britském Goodwoodu se již stal tradičním místem, kde se automobilky chlubí především svými závodními a sportovně laděnými automobily. Na letošním okruhu této akce, která se koná mezi 28. červnem a 1. červencem, se oficiální představí i mladoboleslavská Škoda Auto.

Škoda bude druhý rok po sobě oficiálním partnerem zdejší rychlostní zkoušky, tzv. Goodwood Forest Rally Stage. Tahákem Škody na této 2,7kilometrové trati bude rallyeový speciál Fabia S2000.

Chybět nebudou ani týmoví jezdci Škody Juho Hänninen a Jan Kopecký, závodící v šampionátu IRC. Ti budou doplněni Andreasem Mikkelsenem a Robertem Barrablem, kteří v IRC rovněž závodí s Fabií S2000. Mikkelsen je mimochodem úřadujícím šampiónem této rallye série.

Škoda Festival rychlosti využije i k propagaci svého malého modelu Citigo, který se britských ostrovech začal prodávat teprve nedávno. Návštěvníci této akce dokonce budou mít šanci tuto malou Škodu vyhrát.

Vystavena by zde měla být i replika Stonehenge, takzvaný Citihenge, který je vytvořen z vraků starých automobilů.

Festival rychlosti v Goodwoodu je již tradiční akcí, kde se fanoušci mohou těšit na mnoho jezdců a značek ze světa motorsportu. Vedle moderních strojů a dnešních profesionálních jezdců se festivalu pravidelně účastní i vozidla staršího data a slavní jezdci, kteří závodili v minulosti. Zmíněná Goodwood Forest Rally Stage doplňuje zdejší slavnější jízdu do vrchu.

David Bureš
Diskuze (0)