Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi Q7 v elegantních hodinách (navzdory quattru)

David Bureš
Diskuze (79)
Aquaplaningu na mokré vozovce někdy nezabrání ani systém pohonu všech kol.

Během jízdy vysokou rychlostí na mokrém povrchu vozovky hrozí nebezpečí, že vozidlo kvůli množství vody na silnici ztratí přilnavost a dostane se do smyku. Stalo se to i řidiči Audi Q7 z následujícího videa, který na mokré vozovce svoje SUV dvakrát otočil kolem vertikální osy.

Zpočátku se Audi trmácí za pomalu jedoucím nákladním vozem, jakmile ho však předjede, ingolstadtské SUV začne zrychlovat. Podle údajů z videa Q7 dosáhne rychlosti téměř 130 km/h, když řidič nad vozem náhle ztratí kontrolu.

Automobil nekontrolovatelně vyjede mimo vozovku a se štěstím se vyhne okolo stojícím stromům. Tento aquaplaning tak zřejmě dopadl bez větších šrámů jak pro auto, tak pro posádku.

Audi Q7 je standardně vybaveno systémem pohonu všech kol quattro. Za běžných podmínek je 40 % hnacích sil přenášeno koly přední nápravy a 60 % koly zadní nápravy. V mezních situacích je však mechanický centrální diferenciál schopen dodávat 65 % dopředu, nebo naopak druhým extrémem je přenos 85 % síly dozadu.

Zavěšení Q7 obstarávají dvojité lichoběžníkové nápravy z hliníku, které jsou umístěny v pomocných rámech. Adaptivní vzduchové odpružení s elektronicky ovládanými tlumiči mají osmiválce a dvanáctiválce TDI v základní výbavě, u ostatních je za příplatek. Má celkem pět možností nastavení a je k dispozici také v dynamičtější verzi S line. Elektrický posilovač řízení mění svůj účinek v závislosti na rychlosti.

David Bureš
Diskuze (79)
7. 8. 2011 20:30
Re: Uf synků
......a já bych tam chtěl taky pracovat. Jsem skromný, pro začátek mi stačí 80 000 Kč měsíčně.
7. 8. 2011 18:56
Re: Uf synků
dík ;-)
Ale kdybychom udělali nějakou celostátní akci, každý řidič by dostal povinně - pod hrozbou řekněme 10 bodů a 100000,- sankce do auta krabičku, kterou by musel mačkat pokaždé, když se dostane do nebezpečné situace - soustřeďovalo by se to v nějakém podzemním středisku, vytvořili bychom na to ministerstvo, krajské a okresní úřady - tak bychom to třeba prokázali.....Teď mne napadá, jak je to vlastně potřeba - pane ministře........pane ministře........ mám nápad..........chci úřad........... ;-)
7. 8. 2011 18:06
Re: Uf synků
Inu dobrá, trvej. To se exaktně dá zjistit jen velmi obtížně. Na takovém průzkumu by si vylámal zuby i slavný statistický úřad.
Takže vybruslil.
7. 8. 2011 17:45
Re: aquaplaning
Ano toto je výborný úhel pohledu který mě nenapadnul. Tedy beru zpět! Titulek není nesmyslný, ale zcela odpovídá neznalosti většiny motoristů. :yes:
7. 8. 2011 17:44
Re: Uf synků
;-) ne a ne a ne ;-) trvám na 1% - ale ne celkově, ale zrovna se v té situaci nacházejícím......... vybruslil jsem z toho? :*)