Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nejlepší auta s mrkačkami

Michal Fokt
Diskuze (5)
Výklopná světa byla obrovským hitem osmdesátých a první poloviny devadesátých let. Pojďte si zavzpomínat s příjemným videem.

Osmdesátá léta se nesla ve znamení "mrkaček": výklopných, otočných výsuvných, případně jinak pohyblivých světel. Kdo někdy takové auto měl, určitě bude souhlasit, že je to malý rituál, který si užívali stejně intenzivně majitelé supersportovních vozů Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Honda, ale i třeba i MX-5 a spousty dalších aut, zejména z Ameriky a USA. A popravdě řečeno nejen rituál, vcelku běžná byla lehká nesynchronizace jednotlivých světlometů, což je občas takové... úsměvné.

Ostatně když pomineme tuto drobnou nevýhodu, byl to geniální nápad - tento typ zástavby umožňoval dělat auta s nízkými příděmi a dobrou aerodynamikou. Ta se sice rapidně horšila při aktivaci světlometů, ale přece jen bývaly doby, kdy se svítilo jenom v noci. Pojďte si některá z těchto aut připomenout.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - 125S
7. 6. 2016 10:55
Re: rozmyslam...
Já vlastním Hondu Prelude 1.8/74kw z roku 1985. Tyhle starý Hondy jezdí tak lehce a nenuceně až to člověk ani nechápe. :-)
Avatar - Swordfish76
6. 6. 2016 17:50
Re: rozmyslam...
Jj, taky jsem vlastnil Hondu Prelude 2.0i/108kW z roku 1987 s výklopnýma světlama. Byla to super kára a kočkolap ;-)
Avatar - maxi!
6. 6. 2016 12:54
Re: rozmyslam...
ano, bolo v tej dobe zopar krasnych a aj dobrych modelov!
Prelude som zial nikdy nemal ( z Hondy len chvilu CRX - fajn vozidielko!)
6. 6. 2016 11:06
Re: rozmyslam...
honda Prelude 2.0 4ws... dodnes rad vzpominam. i podvozek byl naprosto famozni...
Avatar - maxi!
6. 6. 2016 09:18
rozmyslam...
celkom ste ma zaskocili - aj ked moja zlata era automobilizmu bola prave v rozmachu vyklopnych svetiel, tak ja si pametam na motorove osobne vozidla v mojom vlastnictve iba na kratkodobe spoluzitie so Simcou ( este za komancou, krasna raritka!) a potom az neskor okolo roka 1998 samozrejme Berlinetta.
Ine mrkacky som nemal! ( nespominam....) :-!