Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nový Top Gear se blíží. Joey bojuje s Arielem Nomad

David Bureš
Diskuze (0)
Ariel Nomad je terénní hračka z dílny britského specialisty na okruhové stroje. Nový moderátor Top Gearu s ním měl problémy.

Vysílání přepracovaného Top Gearu s novými moderátory se kvapem blíží, a tak BBC postupně zveřejňuje další a další upoutávky na tuto inovovanou automobilovou show. Nejnovější video nás láká na již dříve avizovaný test terénního speciálu Ariel Nomad.

Za volant těchto splašených trubek se v Maroku posadil americký herec Matt LeBlanc, který spolu s moderátorem Chrisem Evansem bude hlavní tvář pořadu. Zatímco LeBlanc a Evans se objeví ve všech epizodách, zbývající čtveřice moderátorů (Chris Harris, Sabine Schmitz, Eddie Jordan a Rory Reid) bude účinkovat jen ve vybraných.

Američan nejvíce proslavený postavou Joeyho ze seriálu Přátelé je známý jako milovník automobilů, přiložené video ale dokazuje, že s Nomadem měl problémy. Osmačtyřicetiletý herec si stěžoval na chybějící dveře, nejprve měl kvůli nim problémy nastoupit, při jízdě ho navíc trápil poletující prach.

Na Top Gear s novými moderátory se můžeme těšit již příští měsíc, vysílání se však pozdrží. Zatímco dřívější zprávy hovořily o vysílání premiérového dílu již v neděli 8. května, nyní BBC mluví o premiéře na konci května. Podle britských médií se premiéra kvůli potížím při natáčení přesunula na neděli 22. května, přičemž připravovaná série má čítat šest epizod.

Ariel Nomad je dílo stejné firmy, která světu dala okruhový speciál Atom. Oba vozy sdílejí technický základ, Nomad je však upravený pro jízdu v terénu, což znamenalo hlavně přepracování podvozku. Nomad zůstal typický poznávací znak Atomu – viditelný trubkový rám, který ale nově tvoří i jakousi střechu. O pohon se stará zážehový čtyřválec 2.4 i-VTEC od Hondy, který je naladěný na 173 kW a 300 N.m. Tato síla je na zadní kola posílána prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky.

David Bureš
Diskuze (0)