Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak probíhá natáčení nového Top Gearu

David Bureš
Diskuze (4)
I s novým týmem probíhá natáčení Top Gearu v různých koutech světa. Noví moderátoři se už podívali do Irska, Itálie nebo Jižní Afriky.

V letošním roce se dočkáme nové verze slavného automobilového pořadu Top Gear, na které po odchodu hlavního producenta Wilmana a moderátorů Clarksona, Hammonda a Maye pracuje zcela obměněný tým. A jeho členové se na sociálních sítích pravidelně chlubí, jak natáčení nového Top Gearu probíhá. Pojďme tedy nahlédnout pod pokličku nové motoristické show.

Vysílání nového Top Gearu se už blíží mílovými kroky, a tak jeho představitelé stále častěji prezentují detaily z natáčení. Prvního dílu nové série se dočkáme již příští měsíc, a to v neděli 8. května. Další epizody by měly následovat s týdenním odstupem, jak jsme byli dosud zvyklí. „Nový“ Top Gear tak bude mít náskok proti konkurenčnímu pořadu z dílny Clarksona a spol., který Amazon nabídne až na podzim.

Poslední záběry ukazují, že se v novém Top Gearu můžeme mimo jiné těšit na souboj mezi dvěma kabriolety z dílny Rolls-Roycu, mezi novým Dawnem a Corniche z roku 1976, který se odehraje v Irsku. Moderátorský tým se podíval též do Benátek nebo do Jižní Afriky, a to mimo jiné ve starém Jaguaru XJ a Porsche Panamera.

Snímky rovněž ukazují jízdu v upraveném Fordu Mustang Kena Blocka po Londýně, za níž se autoři show museli omlouvat. Mnohé Brity totiž pobouřilo, že Mustang jezdil ostře nedaleko pomníku válečných hrdinů v ulici Whitehall. Především váleční veteráni to považovali za neúctu, na což BBC reagovalo slibem, že se materiál pořízený v této části Londýna ve vysílání neobjeví.

Fotografie zveřejňované moderátory Top Gearu na sociálních sítích (speciálně na Twitteru) ukazují spíše pohodovou atmosféru na natáčení, otázkou ale je, zda je to pravda. Britský bulvár několikrát psal o tom, že natáčení skřípe. Už loni v prosinci například tým opustila výkonná producentka Lisa Clarková, a to pouhý půlrok poté, co do funkce byla přijata. Na postu ji nahradila Clare Pizeyová.

Naposledy se referovalo o tom, že mezi moderátory Chrisem Evansem a Mattem LeBlancem vládnou neshody. To ale sami moderátoři popřeli. Evans pak na zprávu reagoval tweetem: Mluvil jsem s Mattem, abych se ujistil, že jsme ve válce, jak píše Sun. Řekl, jasně, cokoliv. To spíše než vzájemné antipatie naznačuje přátelské pošťuchování, na které jsme ostatně byli zvyklí už mezi Clarksonem a spol.

Evans a LeBlanc jsou hlavními tvářemi nového Top Gearu. Objevovat se budou v každém z vysílaných dílů, v nichž je budou průběžně doplňovat další čtyři tváře. Těmi jsou závodnice Sabine Schmitz, bývalý šéf stáje F1 Eddie Jordan a novináři Chris Harris a Rory Reid. Ani nadále nebude chybět postava tajemného testovacího jezdce The Stiga.

A jak mezitím pokračuje práce na konkurenčním pořadu Amazonu s Clarksonem, Hammondem a Mayem? Clarkson se nedávno na svém Twitteru pochlubil, že se zúčastnil nejnebezpečnějšího natáčení ve svém životě a přežil. Hammond na to reagoval, že na rozdíl od svých kolegů v nebezpečí života nebyl. Natáčení v Jordánsku ale podle svých považoval za velice neobvyklé. Zatím stále nejasné je jméno nové show, moderátoři přiznali, že jej ještě nevymysleli. Jisté je pouze to, že s ohledem na obchodní právo nový pořad nesmí mít v názvu slovo Gear (převod), aby nepřipomínal svého konkurenta z dílny BBC.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - romgator
19. 4. 2016 10:29
Budu se držet klasiky
TG je legenda a jako taková bude těžko hledat nástupce. Jaký ten nový TG bude, je jen na tvůrcích.
Pokud se bude Clarkson, May a Hammond držet osvětčené klasiky, mají o úspěch postáráno. Potom jejich fanoušci dostanou to, co si od tohoto legendárního tria žádají a naše slavná trojice společně s novými tvůrci pořadu naštěstí vědí, co fanoušek chce.
Takže Clarksone, May a Hammonde směle do toho, čekám na porci zábavy a fakt super aut. :yes: :yes: :yes:
18. 4. 2016 20:13
Na původní TG
Na původní TG jsem se nedíval, balancovalo to na hranici trapnosti a nudy, ale na tohle jsem zvědavý, určitě mrknu alespoň na první díly :yes: .
18. 4. 2016 17:06
to bude tááááák...
....trapný, suchý, nudný. NE-ZÁ-JEM :no:
Avatar - speeder75
18. 4. 2016 16:36
Chris Evans.
Určitě se podívám na pilotní díl, ale obávám se, že toho Evanse prostě nezkousnu. Už na těch fotkách ho nemůžu vystát.