Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Porsche Macan na okruhu

Aleš Jungmann
Diskuze (23)
Žhavá novinka od automobilky Porsche ukazuje, že o rodinné sportovní geny rozhodně nepřišla.

Vůz, odvozený od Audi Q5, předvádí v rukách zkušeného testovacího jezdce své přednosti. Na polygonu ve Weissachu došlo dokonce i na malé driftování. Sportovní vlohy zkrátka nezapře ani tento benjamínek. Oficiální premiéra na autosalonu v Los Angeles je naplánována na dnešek, tedy 18.11.

Aleš Jungmann
Diskuze (23)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 11. 2013 22:38
Re: okruh
Tak vzduch je zase něco jiného. A tohle je vhodné opravdu jen do SUV, k off roadům se vzduch beztak nehodí.
19. 11. 2013 12:27
Re: okruh
Ne, vyklepe ho, protože je "rádobysportovní". Nedotažené, bez talentu. Samozřejmě, že váhu dokážeš do nějaké míry zamaskovat. Všechna auta nejsou stejně dobře udělaná. A nedělají se se stejnými prioritami. S těžším autem s vyšším těžištěm je to jen složitější. Zapomenu, že řídím dvoutunovou almaru? Těžko. Přesto se budu krajinou prodírat neuvěřitelnou rychlostí a nebudu mít pocit, že se auto trápí.
19. 11. 2013 11:55
Re: okruh
Ale bude s ním jezdit po dálnicích a okreskách. K vývoji aut patří vystavování extrémům. Takovým podmínkám, kterým ho pravděpodobně žádný majitel nikdy nevystaví. A Porsche patří mezi značky, jejichž auta by se neměla rozpadnout, když po nich budeš chtít 80, nebo 90 procent možností. I když většině lidí bude stačit polovina. Právě péče a čas věnovaný ladění patří k tomu, co si kupuješ.

Kromě vývoje se používají také k výuce. Aby ses mohl bez ohrožování veřejnosti s autem plně seznámit. Aby ses ho naučil kontrolovat.
19. 11. 2013 09:48
Re: okruh
Fyzikální zákony platí v celým vesmíru. Jestli SUV vyklepe rádobysportovní kupé tak jen díky tomu, že v tom sedí pan šofér a v kupé sedí zevlák, který neumí řidit jinak to není možný. Tu nechutnou hmotnost, prostě nezamaskuješ a tudíž to nějakou sportovní jízdu vylučuje.
19. 11. 2013 09:43
Re: okruh
To beru, ale chápal bych kdyby to auto testovali v podmínkách v jakých se bude pohybovat v reálným provozu. Bokem na suchým asfaltě s ním majitel asi jezdit nebude. To je jako by Audi R8 šli testovat na louku, aby zjistili jak se to chová v blátě.