Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Srážka motorkáře se srnou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Srážka auta se zvířetem je nepříjemná a většinou končí poškozeným autem a smrtí zvířete, ale jak to dopadne, když se srazí srna s motorkářem na motokrosové motorce?

Díky palubním kamerám byla natočeno mnoho srážek zvířat s automobily, z nichž si můžeme připomenout například srážku Corvetty s jelenem na závodním okruhu nebo nehodu, při které se samice losa srazila nejprve s jedním vozem a náraz ji katapultoval ještě na vůz přijíždějící v protisměru.

Nehoda, jejímiž hlavními aktéry jsou tentokrát závodní jezdec na motokrosové motorce a srna, se odehrála při Rally West Virginia. Motorkář tedy není silničním pirátem, ignorujícím dvojitou plnou čáru, ale závodníkem, který na uzavřené silnici jede v ideální stopě.

Samotná srážka je jako vždy v těchto případech dílem okamžiku a srna při ní doslova skočí motorkáři do náručí. Po srážce samozřejmě následuje pád srny i motorkáře. Ten se po několika kotrmelcích zvedne zkontroluje okolí, motorku a jede dál.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
5. 8. 2012 14:00
Zvířara vydrží hodně,
do bráchovy Leganzy naběhl z boku srnec, jen jsem uviděl hlavu vedle okna, hrozná rána, auto poskočilo na bok. Hned jsme zastavili a hledali ho, ale nikde neležel, v dálce odbíhal pryč. Auto promáčnutej blatník a dveře řidiče, včetně masivní výztuhy uvnitř. Nevím, jetli neměl třeba nějaké vnitřní zranění, ale nezlomil si nic a odešel po svých.
Tento borec srnce jenom podebral a odhodil tabulkou s číslem, takže předpokládám že se mu nic nestalo.
Avatar - Pekelná Micinka
4. 8. 2012 14:22
Re: Who killed Bambi?
Asi ano, on to byl dokonce závod, jak jsem si přečetl až po napsání příspěvku. Každopádně na videu mi přišlo, že to byla velká šlupka, asi to trochu zkresluje.
4. 8. 2012 12:38
Uff
tak to teda dobre ustal chlapik. A mate pravdu,ze by sa mal pozriet na tu srnu, ale podla zaznamu tam uz nelezala a usla? Lebo takto by to mohla byt prekazka na ceste a este niekto iny by sa na nej aj zabil s autom. Mal ale velke stastie,ze to nebol jelen,taky dvanastorak, to uz by nerozdychal si myslim. Poznam jednu velmi zlu nehodu ,kde chlapik nabral motorkou jelena a parozie mu prepichlo pluca, zomrel :-( ...nech mu je zem lahka, poznal som ho :'-(
Avatar - white label
4. 8. 2012 12:00
Re: PŘEHLÁDL JI??????????????
Prudce sice nebrzdil, ale zpomalil, zřejmě si myslel, že kolem ní jen projede, ale náhle ho překvapila i tak.
Avatar - white label
4. 8. 2012 11:58
Re: Who killed Bambi?
Já tam tu srnu po nehodě nikde nevidím, takže předpoládám, že prostě utekla. To nemohla být žádná velká rána, jinak by byl i řidič aspoń nějakou dobu pořádně otřesený.