Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ukázal své první elektro-kombi v maskování. Jmenuje se ID.7 Tourer

Marek Bednář
Diskuze (43)

První elektrický kombík Volkswagenu dostal jméno ID.7 Tourer. Automobilka ho ukázala v lehkém maskování a prozradila, že ve standardní konfiguraci pojme 545 litrů nákladu.

To tam je označení „Variant“ pro kombi-verze aut značky Volkswagen, přinejmenším u elektromobilů. Model ID.7, který se odhalil jako liftback o něco větší než dnešní passat zjara letošního roku, dostane i provedení s karoserií kombi. To však nemá název ID.7 Variant, nýbrž ID.7 Tourer.

Na prvních oficiálních fotografiích téměř hotového auta samozřejmě design halí maskovací fólie. Volkswagen však místo všemožných tvarů a ornamentů, které dobře maskují křivky auta, zvolil motiv stromů a, jak sám říká, barev podzimu – nebo zuřícího lesního požáru, jak je komu libo. Drobné bílé tečky na některých místech fólie, která tak připomíná QR kód, moc zamaskovat nedokážou, takže křivky zádě připravovaného kombíku poznáme docela dobře.

Video se připravuje ...

Svažitá záď s masivními spoilery kolem okna pro co nejlepší aerodynamické vlastnosti klesá k zadním lampám, které stejně jako u liftbacku budou s největší pravděpodobností svítit napříč šířkou zádě. O patro níž trůní registrační značka, v nárazníku zase vidíme dlouhý nemaskovaný pás odrazek.

Volkswagen zveřejnil zatím jen dvě fotografie, které ukazují zevnějšek vozu. Interiér bude, alespoň v přední části, s největší pravděpodobností totožný s liftbackem. Čím se však automobilka pochlubila, je objem zavazadelníku – je to 545 litrů ve standardním uspořádání, 1.714  litrů při sklopených zadních opěradlech. Pro srovnání, nedávno představený Passat Variant nabídne 690, resp. 1.920 litrů.

Stejné jako u liftbacku bude také pohonné ústrojí, což znamená baterie o kapacitě 82 nebo 91 kWh, které se dají nabíjet výkonem až 170, resp. 200 kW. Zadní kola liftbacku jsou poháněna elektromotorem o výkonu 286 koní, ten nejspíš zůstane stejný. Co do dojezdu liftback nabídne až 618, resp. 700 km; jak se změní dojezd kombíku, se dozvíme při představení, které na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Do prodeje má vůz vstoupit někdy v průběhu roku 2024.

Marek Bednář
Diskuze (43)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
1. 11. 2023 06:44
Mno
Zázraky nečekám, ale aspoň to vypadá, že ve srovnání se sedanem, či co to je, nebude kombi působit jak tlustá Berta.
31. 10. 2023 20:20
Re: Konečně
Tak třeba id3 a id4. https://www.volkswagen.cz/…vani/vyprodej-id

A obecně ceny elektrik jdou pomalu dolů.
Avatar - Barry Lyndon
31. 10. 2023 20:03
Re: Konečně
A jak se to zlepšení projevuje? Oni něco zlevnili?
Avatar - Emel
31. 10. 2023 17:58
Re: Konečně
Milý Arese, fakt to nečti, nemá to smysl.
Avatar - Emel
31. 10. 2023 17:56
Re: Konečně
PSA říká, že jsou její modely B i C vyvíjené pro oba pohony... ale plnohodnotná EV platforma to není. Každopádně... pro elektromotorizaci Evropy asi udělá víc eAstra než ID7.