Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW si zaregistroval ochrannou známku pro elektrický kombík. Název nenadchne

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Je tomu již dva a půl roku, kdy byl veřejnosti představen elektrický kombík budoucnosti VW ID. Space Vizzion Concept. Nyní si nechala automobilka patentovat název, který pravděpodobně praktická EV verze dostane.

Ochrannou známku VW registroval na název ID.7 Tourer. Vzhledem k tomu, že praktické modely od VW používají názvy Variant nebo Shooting Brake, je použití “Tourer” pro produkční verzi ID. Space Vizzion pouze domněnkou. Je však možné, že v ID rodině budou kombíky jednoduše nazývané Tourer.

Video se připravuje ...

VW ID. Space Vizzion Concept se představil na autosalonu v Los Angeles v roce 2019. Základem konceptu je samozřejmě platforma MEB. Dle dostupných informací na oficiálních stránkách VW tento koncept nabízí až 590 km dojezdu, a to i díky skvělé hodnotě součinitele aerodynamického odporu 0.24. 

V nejbližší době se očekává premiéra produkčního modelu VW Aero B (dříve ID. Vizzion), což je v podstatě varianta elektrického Passatu/Arteonu. U tohoto modelu se spekuluje o udělení názvu ID.7. Později by sedan měl doplnit právě elegantní kombík. 

Technické parametry modelu Aero B ještě nejsou známy, nicméně se spekuluje, že by již mohl dostat vylepšenou verzi platformy MEB. Ta by měla zvyšovat dojezd v závislosti na modelech a kapacitách baterie až na 700 km. U aktualizované platformy MEB se počítá i se zvýšením rychlosti nabíjení. Současné maximum 125 kW by mohlo narůst až na 200 kW rychlonabíjení. 

Při představení ID. Space Vizzion Concept automobilka ukázala pouze jednu výkonnostní variantu, a to s pohonem všech kol 4motion. Tato varianta má 82 kWh kapacitu baterie a výkon dosahující 250 kW (340 k) se zrychlením z 0 na 100 km/h za 5,4 vteřiny. 

Dá se však očekávat, že při premiéře produkční verze dostane elektrické kombi více výkonnostních variant. Spuštění výroby produkční verze VW Aero B je potvrzeno na rok 2023, praktická varianta s možným názvem ID.7 Tourer dorazí posléze. 

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Doporučujeme

20. 5. 2022 22:47
Re: Elektrický kombík tu vážně chybí :-)
Ale jo, Corollu TS 2.0 Hybrid bych vzal klidně taky ;-)
20. 5. 2022 15:43
Re: Elektrický kombík tu vážně chybí :-)
Viděl jsem už před pár měsíci soupis možností volby pro výběr služebního auta jedné z hodně velkých firem (budou mít okolo 200 osobních aut). Od koncernových dieselů přechází k Toyotím hybridům, kde kombíkoví nadšenci mají možnost zvolit Corollu v top výbavě s 2,0 hybridem, ostatní mohou vzít Camry v prostřední výbavě a z VW tam je ID4. Docela pro mě zajímavé bylo, že nemají povolené žádné plugin hybridy.
20. 5. 2022 12:24
Re: Elektrický kombík tu vážně chybí :-)
Tak to je samozřejmě otázka. Aktuálně nás sdírá MOL a Orlen, aby doma měli lacino. Jenže ve fleetu platí naftu firma, tak to lidi neřeší. Nicméně elektrický kombík od VW bude nad 1.5mio CZK. Většina fleetových kombíků (Superb/Passat/Mondeo) je plánována na 3-5let leasigu 120-200tis km. Otázkou je jestli se to vyplatí, přejít na elektro a hlavně jestli to zaměstnanci zkousnou, změna návyků a hlavně 1-2 denně dobíjet. Aktuálně bych si tipl, že nikoliv ;-)
20. 5. 2022 10:24
Re: Elektrický kombík tu vážně chybí :-)
Uvidíme co se bude dít s cenama benzínu. Docela jsem se pobavil u článku z minulého týdnu na mém oblíbeném americkém blogu:
Back in May 2020, the average price of a gallon of gasoline in the United States was $1.96 (v květnu 2020 byla cena za galon = 3,8 litru 1,96 dolaru , tj cca 12 Kč za litr)
Then on Monday it hit another all-time record of $4.48 per gallon (9.5.2022 byla cena skoro 28 kaček za litr)
Once that occurs, it won’t be too long before many Americans are paying 10 dollars for a gallon of gasoline (možná to nebude dlouho trval a bude se platit ó hrůza 62 kaček za litr).
A další hrůza FED zvýšil základní sazbu 4.5.2022 na 0.75 až 1 % :-O
20. 5. 2022 09:22
Elektrický kombík tu vážně chybí :-)
Jen mi nenapadá kdo by ho vlastně mohl chtít? Už vidím fleet jak to velkým nakupuje :D :yes: