Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický sedan Volkswagen Aero B se představí již příští měsíc

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Pravděpodobně půjde o produkční verzi konceptu ID. Vizzion, jejíž uvedení na trhy se očekává již v roce 2023.

První ukázku elektrického sedanu/liftbacku, o kterém automobilka zatím hovořila jako o projektu Aero B, jsme mohli vidět během nedávné konference VW Group. Nedlouho poté pak samotná automobilka VW během vlastní výroční konference ukázala z nového konceptu podstatně více. A konečně také prozradila, kdy se ho dočkáme.

Elegantní elektrický sedan, ze kterého by se ovšem mohl vyklubat i liftback, bude představen již příští měsíc během pekingského autosalonu jako elektrická alternativa modelu VW Passat. Do výroby by se měl vůz dostat v příštím roce, přičemž první dodávky zákazníkům jsou naplánovány na druhou polovinu roku 2023.

Video se připravuje ...

S ohledem na místo prvního představení pak nejspíš nikoho nepřekvapí, že prioritním trhem se pro automobilku Volkswagen stane právě Čína, kde jsou vozy typu sedan stále velmi populární. Zajímavé však bude sledovat, pod jakým jménem se vlastně nový vůz představí.

Koncept nesl název ID. Vizzion, nyní však automobilka o novém modelu hovoří jako projektu Aero B. Ralf Brandstätter, šéf značky VW, nicméně prozradil, že půjde po modelu ID. Buzz o další přírůstek do čistě elektrické modelové rodiny ID.

Technické parametry vozu zatím neznáme, základem však bude elektrická platforma MEB. Design vozu pak bude výrazně ovlivněn aerodynamikou, která by měla přispívat k vysokému dojezdu na jedno nabití – u konceptu se očekává až 700 km. Uvnitř pak můžeme očekávat prostorný a moderní interiér.

Zajímavé bude také sledovat, zda se produkční verze projektu Aero B dočká i praktičtější verze v karosářském provedení kombi, kterou již před lety demonstroval koncept VW ID. Space Vizzion. Nedávno představený koncept kombíku Audi A6 Avant e-tron totiž ukazuje, že elektrické kombíky mohou nabízet skvělou eleganci i funkčnost.

Kromě jiného pak Ralf Brandstätter zopakoval, že příjezd základního dostupného elektromobilu VW je stále naplánován na rok 2025. Jeho základem by měl být koncept VW ID. Life, nedávno se však objevily různé spekulace, podle kterých VW pracuje na jiném designovém základu. Jisté však je, že svou verzi dostupného elektromobilu časem nabídnou i značky Škoda a Seat.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
17. 3. 2022 15:36
Re: Absolutní nezájem....
:D :D no ty seš kafka, žes jim tohle sežral :-!
17. 3. 2022 15:02
Re: Absolutní nezájem....
Proč by se měl vracet? Vždyť "normálních" aut s ICE vyrábí tři prdky, nabídka spalováků je u koncernu VW nejširší ze všech výrobců aut. Nevím proč ti trhá plíce, že vedle dieselů, benzínů nebo CNG aut nabízí i EV, každý si může vybrat.
17. 3. 2022 14:31
Re: VW vyrábí auta
Tenhle model cílí (podle mého názoru) na Teslu 3. Tesla 3 je nejprodávanější model v Německu (za rok 2021) před VW e-Up! a VW ID.3. Tesla dostala konečně povolení ke startu výroby v továrně u Berlína.
17. 3. 2022 12:02
Re: Absolutní nezájem....
Volkswagen je jedničkou v prodeji elektromobilů v Evropě, dvojkou v USA. Objem prodeje v Číně byl více než čtyřnásobný. Zisk za rok 2021 vzrostl na 20 mld. eur. :yes: :-!
https://www.hybrid.cz/…dari-zisk-rostl/
17. 3. 2022 11:53
VW vyrábí i levná auta, nejenom vlajkovku
Proč tady brečíš, že nemáš na vlajkovku?
U nás je VW nejprodávanější, lidi se spokojí i s levnými modely.