Vyberte si pojištění auta rychle a online

Komerční prezentace
Diskuze (0)

Pamatujete doby, kdy jste kvůli pojištění auta obíhali pobočky jednotlivých pojišťoven a hledali tu nejvýhodnější nabídku? Bolely vás pak nohy, domů jste si donesli stohy papírů a pak jste celý večer strávili výběrem té nejlepší. To už je naštěstí minulost, dneska to jde rychle, snadno a z pohodlí domova.

Jak vybrat pojištění auta online?

Ať už si chcete sjednat povinné ručení, havarijní pojištění, nebo obojí, nikam nemusíte chodit. Stačí si k ruce vzít počítač nebo chytrý telefon, technický průkaz vozidla a vyhradit si pár minutek času.

  • Otevřete si webový srovnávač pojištění.
  • Vyplňte pár základních informací o své osobě (majiteli vozidla) a vašem vozidle do jednoduchého formuláře.
  • Je dobré znát také své bonusy z předchozího pojištění, které vám mohou nějakou korunu ušetřit.
  • Odešlete formulář, obratem dostanete přehled nabídek povinného ručení.
  • Pokud si chcete sjednat i havarijní pojištění, zvolte si nabídku té pojišťovny, která vás nejvíc oslovila a doplňte pár dalších údajů.
  • K dané nabídce povinného ručení hned dostanete i nabídku havarijního pojištění.
  • Nemusíte nikam chodit ani ve chvíli, kdy se rozhodnete pojištění uzavřít. Všechny potřebné dokumenty dostanete okamžitě e-mailem, smlouvu podepíšete úhradou pojistného.

Víte, že pokud chcete pojistit ojetý vůz, pojišťovna po vás bude chtít doložit stav vozidla v okamžiku sjednání? Některé pojišťovně postačí fotografie, jiná si vás pozve na bezplatnou prohlídku vozidla.

Jaký je rozdíl mezi povinným ručením a havarijním pojištěním?

Pokud nemáte nové auto, možná se rozmýšlíte, jaké pojištění si vlastně sjednat. Povinné ručení je, jak už název napovídá, povinné, havarijní pojištění už záleží na vás. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Povinné ručení

Povinné ručení vás chrání před škodami, které způsobíte dalším stranám provozem svého vozidla. Na škody vzniklé na vašem vozidle se ale nevztahuje. Jeho cena závisí na:

  • Objemu motoru vašeho vozidla
  • Adrese vašeho trvalého bydliště
  • Vašem věku
  • Počet bonusových měsíců

Při jeho sjednání je důležité nastavit si dobře limity pojistného plnění. Minimum je 35 milionů Kč, kdo chce být pojištěný dobře, zvolí vyšší limity. Dokladem o existenci povinného ručení je zelená karta.

Víte, že u povinného ručení není nastavena spoluúčast? U havarijního pojištění ano.

Havarijní pojištění

Kryje škody na vašem vozidle, které jste si způsobili sami, nebo neznáte viníka. Patří sem škody způsobené nehodou, odcizením, vandalismem, živelními katastrofami, střetem se zvěří nebo pádem předmětu.

Můžete si ho sjednat v různých variantách, které závisí na tom, jaká rizika si chcete pojistit. Nejlepší je varianta all-risk, která kryje všechna pojistitelná rizika.

Komerční prezentace
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly