Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Volva XC90 se stane Geely

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Velké SUV Volvo XC90 ještě nekončí, pro modelový rok 2013 prošlo další modernizací. Už se ale ví, co se s ním stane po nahrazení novou generací.

XC90 má za sebou velmi úspěšnou kariéru - prodává se už celou dekádu. Za svůj na dnešní poměry dlouhý život prodělalo několik decentních modernizací, tu poslední nedávno. Nová generace přijde za dva roky. To ale neznamená, že by ta současná odešla do zaslouženého důchodu.

Co bude s velkým Volvem do terénu dál? Pokračování je vzhledem k vlastnictví švédské firmy čínskou automobilkou Geely logické. Zatím ale není jasné, jakým způsobem se tak stane. Existují dvě možnosti. První je prostý rebranding, tedy výměna loga Volva za Geely.

Druhou představuje využití platformy pro nové SUV čínské značky. Plány údajně zahrnují i případné vytvoření další „high-endové“ divize, která by takový vůz vyráběla.

Geely má rovněž své vlastní auto této kategorie, model GX7 byl představen na letošním autosalonu v Pekingu. Ani jeden z popisovaných modelů se ovšem s největší pravděpodobností mimo Říši středu nikdy nepodívá.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
21. 5. 2012 14:15
To se dalo cekat, a komu to vubec vadi?
Nezlobte se, ale zrovna ridici XC90ky to muze byt jedno, stejne jako ani ridici A4ky neplakali, kdyz se jejich auto recyklovalo v podobe Seatu...
Je na trhu snad deset letm, v cine prelepi znacku a bude se prodavat jenom tam.
big deal...
Avatar - Hammunasakra
19. 5. 2012 23:31
Na co si...
"hrajeme"? NEstalo se (jak všichni VÍME) .z Volvo Geely náhodou už "dávno"? ;-)
(před 2 a půl rokem - nebo kdy to bylo - abych byla přesná? :-)
Avatar - Emel
18. 5. 2012 23:40
Blah
Současní majitelé XC90 musí skákat radostí ;-)