Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodní Aston Martin V12 Zagato: Ze soutěže elegance rovnou na trať

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Aston Martin dnes zveřejnil první fotografii závodního speciálu, odvozeného ze studie V12 Zagato.

"24hodinový závod je test z těch nejdrsnějších, což přesně vyhovuje novému V12 Zagato", naznal šéf Aston Martinu Dr. Ulrich Bez a vypustil do světa první snímek dvanáctiválcového speciálu.

Proti výstavnímu exempláři se změnilo jen pár detailů: příď dostala téměř neviditelné lízátko, vzadu je pak dobře viditelné přítlačné křídlo. Detaily o technice zatím Britové nezveřejnili, ale pod kabátem od Zagata bude jistě zajímavostí víc než dost.

Prvním závodem má být 53. ADAC ACAS H&R Cup VLN během následujícího víkendu. Aston však počítá především s nasazením dvou vozů do závodu 24hodin Nürburgringu, přibližně o měsíc později.

Krátce po odeznění velké zahraní slavnosti v okolí Villa d'Este se mezi majetnými návštěvníky šušká, že na cestě je také silniční verze Aston Martin V12 Zagato, homologovaná pro běžný provoz.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
25. 5. 2011 14:21
At si me neprejou!
Jestli tohle nekdo pri tom zavode treba jen podre, nedej boze naboura, at si me nepreje, zrusim tomu soferovi zubni kartu! :-) Ale je dobre, ze jej clovek bude moct "vidat" aspon v telce na zavodech, vetsina takovych specialu jako treba superamerica je zalezla v garazi a "realne" je clovek neuvidi ani omylem, tenhle pristup Astonu chvalim ( urcite na to cekaji, to jsem presvedcen :-)