Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To bylo o fous! Závodník v rychlosti 200 km/h bravurně zkrotil auto před takřka jistou nehodou

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Will Davison předvedl během tréninku na dvanáctihodinovku v Bathurstu skvělý záchranný manévr. Po dvou piruetách pokračoval jakoby nic.

Video se připravuje ...

Incident se odehrál při tréninku na dvanáctihodinový závod v Bathurstu, jenž se konal tento víkend. Will Davison se na podnik připravoval za volantem Audi R8 GT2 LMS, když nad ním v jedné ze zatáček ztratil kontrolu. Situaci ale bravurně ustál, předvedl dvě piruety a v tréninku mohl vesele pokračovat.

Zajímavé je, že o dramatické situaci věděli jen návštěvníci okruhu, průběh tréninků se totiž nenatáčí. Ani tým tedy nevěděl, do jakých problémů se Davison dostal. Dozvěděli se to až v momentě, kdy z auta vytáhli záběry z kamer.

„Během druhé piruety jsem měl nad vozem poloviční kontrolu, ale při té první ani trochu,“ vtipkoval po závodě jezdec, jenž se do patálií dostal v rychlosti 203 km/h. Posádka, jejímž členem je kromě Davisona i Mathias Lauda, syn slavného Nikiho, obsadila osmé místo ve své kategorii, celkově skončila čtrnáctá.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Avatar - white label
7. 2. 2018 19:49
Re: Tomuhle se říká
Souhlas, v tomto konkrétním případě to byla víc klika, než um pilota, viz i menší video z kokpitu.
7. 2. 2018 13:18
Re: tak tohle bych chtel taky umet
Jestli se ti pritom, ze zabrzdis roztoci auto, tak mas nekde neco hodne spatne.
Avatar - praděda7
7. 2. 2018 11:52
....bravurně zkrotil auto........
hahaha....sám řidič přiznal, že už v prvních "hodinách" nevěděl čí je.... ;-)
7. 2. 2018 11:20
Re: tak tohle bych chtel taky umet
Jde to v pohodě. Chce to ale zkusit nejlepe na letišti :-) Stačí jet rovně, pro začátek 60km/h a šlápnout co nejvíce na brzdu + zatáhnout ručku. Volantem rovně,nehýbat. Auto se roztočí, ale zůstává rovně. Používá se to na snížení rychlosti před nárazem na mokru..., když jsi "v prd..li" a při normálním brždění nezpomalíš. Auto se tím zbaví kinetické energie před nárazem. Zkoušel jsem to a je to docela sranda. S fabkou uděláš cca v 80km/h dvojitý hodiny než zastaví.... Chce to ale hodně prostoru při nacvičování.
7. 2. 2018 00:10
Off topic
Sorry za off topic, ale pre redakciu, preco do pi.i sa video pusta automaticky, vacsiu kktinu ste tu nemohli dat?