Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Diatto by Zagato - Ottovù project

Ladislav Čermák
Diskuze (2)
Ženeva se stala také svědkem znovuzrození slavné italské značky

Automobily Diatto se v Itálii vyráběly v letech 1905 - 1932, kdy hospodářská krize ukončila aktivní život značky, založené hluboko v 19. století. Již při výrobě vznikly vazby s tehdy mladou karosářskou firmou - na realizaci některých typů se podílel osobně Ugo Zagato. A tak se dva zapálení a bohatí nadšenci v roce 2005, tedy při příležitosti stého výročí firmy, rozhodli oživit staroslavnou značku. Zajistili si od jejího držitele práva a nechali si od Zagata vyrobit dvojici shodných automobilů Diatto, lišících se pouze barvou.

Elegantní kupé klasické koncepce vychází ze studie Ottovù, kterou se nedávno Zagato pochlubil. O pohon se stará vidlicový osmiválec 4,6 l o výkonu přes 500 koní, více technických podrobností jsme se nedozvěděli.

Ladislav Čermák
Diskuze (2)
8. 3. 2007 06:27
Sportiacik
Peknucka studia, len mi na nej cosi vadi...hm, tie rovne prelisy/hrany nad vyrezmi kolies. Vobec nekoresponduju s jemnymi oblymi tvarmi celeho auta, je tam lahka disharmonia. je to pekne, len mi to pripada site horucou ihlou, chcelo by to este sa s tym trosicku pohrat. Skoda, ze chyba akakolvek fotka interieru.