Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Spider bude, ale ne od Mazdy

Michal Fokt
Diskuze (39)
Alfa prý stále plánuje otevřený sportovní model a to i přesto, že spolupráce s Mazdou v tomto případě nepadá v úvahu. Bude pro něj použita vlastní technika.

Dobře dva roky jsme žili v představě, že automobilky Mazda a Alfa Romeo pracují na projektu sportovního roadsteru MX-5/Spider společně, ale vše nyní naznačuje tomu, že to není pravda. Z kooperace vznikne nejspíš otevřený sporťák značky Abarth, protože Alfy Romeo mají být kvůli zajištění patřičné image vyráběny výhradně v Itálii. Tím pádem se zdálo být zřejmé, že si v Miláně budou muset vystačit s (poměrně drahým) 4C a 4C Spider.

Německý Auto Bild však nyní přichází s informací, že Alfa Romeo plánuje model Spider (nebo Duetto, chcete-li) i nadále. K jeho realizaci ale použije takříkajíc domácích zdrojů, platformu s pohonem zadních kol nevyjímaje. Tu údajně u Fiatu označují Giorgio a měla by být modulární a vysoce flexibilní, roadster by ji měl sdílet nejen se sedanem střední třídy Giulia (2017), ale také se dvěma chystanými crossovery (2017-2018) a "amerikami" Chrysler 300 a Dodge Charger.

Filozofie Spideru se nemění - měl by být lehký, přiměřeně výkonný a dvoumístný. Prodávat se má však až v roce 2016, tedy o rok později, než se proslýchalo v době, kdy měl být údajným dvojčetem Mazdy MX-5.

Michal Fokt
Diskuze (39)
4. 4. 2014 20:48
Re: Delirium tremens
Tato kazdotyzdenna liturgia o future AR, Fiat, Lancia na auto.cz. je fakt uz trapna.
Pripomina mi to skryte PR pre vytunelovanu firmu.
Problem je v tom, ze Marchionne, "otec" tychto nevyliecitelne chorych znaciek nechce o eutanazii ani pocut.
Vsak preco, ked mu za tuto udrziavanu komu este aj platia.

;-\ ;-\ ;-\
4. 4. 2014 20:26
Ako je uz zvykom na auto.cz kazdy tyzden ...
Co Alfa Romeo, co Fiat, co Marchionne, ... bla, bla, bla. :-( :-( :-(
Avatar - standajlk
4. 4. 2014 14:37
Re: Alfa
ja bych v tomto pripade pockal se slovy "bude", "prijde" a "rozhodne" - neni vylouceno ani to, ze az tyto kazdodenni zpravy o planech alfy prestanou lid bavit tak alfu jako znacku lehkym mavnutim ruky poslou hned do muzea.
4. 4. 2014 13:12
Re: Alfa is dead
Tie posledne auta su podpriemerne tak mozno rozmermy kufra - co je rozhodne dolezite. Dost robia aj predsudky, ja by som si tiez nikdy nekupil Renault alebo Peugeot.

Nedavno sme mali z pozicovne zakladnu Octaviu. Proti nasej Alfe to posobilo v mnohom primitivne , nudne, az lacno ALE .... velky kufor, prakticky interier, ziadne vyznamne nedostatky a to bola len zakladna vybava a motorizacia. Hlavne tie prve 2 veci alfa moc nema.
4. 4. 2014 13:05
dobra technika a neschopny management
Z nasej Alfy som mal zo zaciatku obavy, ale po dlhodobych skusenostiach jej uz vcelku verim. Technika sa mi zda dost dobra a je skoda ze si to takto kazia svojim debilnym pristupom. Nemecke automobilky maju o dost lepsi marketing aj schopnost ako zamaskovat prusery.
Mne teda staci ked budu k dispozicii nahradne diely este nejaku dobu, to by nemal byt problem :-)