Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple iCar: Na vývoji se podílí Magna Steyr. Bude auto také vyrábět?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Vývoj prvního automobilu firmy Apple je v plném proudu a pracují na něm i odborníci z rakouské Magny. Vypadá to tedy, že americký elektromobil bude Made in Austria

Apple má jedinečnou šanci dokázat v autoprůmyslu totéž, co ve světě spotřební elektroniky a výpočetní techniky - postavit produkt, po kterém budou až fanaticky šílet miliony lidí na celém světě. Jenže v tomto případě to nebude jen o atraktivním vzhledu, "iCar" potřebuje k tomu, aby se prosadil, mnohem víc. Proto Apple už několik let kupuje renomované experty z branže, ale nezůstává jen u nich, část aktivit řeší outsourcingem.

Bloomberg nyní přišel s informací, že u Apple nyní pracuje desetičlenný tým z rakouské firmy Magna Steyr, jenž pomáhá s realizací celého projektu. Existují domněnky, že zatímco Apple se zaměřuje na vývoj autonomního systému, elektrického pohonného systému a samozřejmě designu, Magna se stará i samotný návrh vozu už proto, aby bylo co nejméně komplikované ho v rakouské továrně vyrábět.

U Magny momentálně vznikají modely značek BMW, Aston Martin a Volkswagen a brzy přibude dvojice modelů od JLR. S ohledem na výše uvedené skutečnosti se zdá, že Apple "iCar" bude dalším v pořadí. Veškeré podrobnosti o autě Apple jsou však stále velmi přísně utajované.

Michal Fokt
Diskuze (1)
21. 9. 2016 23:41
Ehm...
[odkaz] ;-)