Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aquila GT: Sportovní youngtimer z... brouka

Michal Fokt
Diskuze (0)
Prodává se vzácná americká přestavba původního brouka ze sedmdesátých let, tvářící se jako exotický supersport.

Auto na fotkách vypadá jako nějaký nezrealizovaný projekt značky Lamborghini, skutečnost je ale mnohem prozaičtější. Jedná se o vůz Aquila GT a vlastně to není vůz jako takový, ale stavebnice. V sedmdesátých letech ji vyráběla kalifornská firma American Fibre Craft z Cupertina tak, aby ji bylo možné namontovat na šasi původního Volkswagenu Beetle.

Brouk byl v té době skutečnou ikonou a upravoval se kromě klasického tuningu i formou takovýchto důkladných přestaveb. To se ostatně děje doposud. Kitů Aquila GT, měnících dýchavičného brouka ve sportovní kupé (tedy alespoň po vizuální stránce) s křídlovými dveřmi vzniklo prý pouze 150, jde tedy o vzácný exemplář s pořadovým číslem 137.

Navíc má pod kabátem původní dvanáctistovku s výkonem 45 koní a čtyřstupňovou převodovku a na počítadle kilometrů pouhých 1855 km. Očividně tedy ke svezení předešlé majitele moc nelákal a tak je i jeho cena na eBay příjemně nízká, nabízí se na 6400 dolarů. Za tuto sumu dostanete auto atraktivní nejen po stránce vnějšího vzhledu, v pěkném stavu je i ručně zhotovený interiér. Jakkoli to nebude kdovíjaké svezení, parády byste s tímhle autem určitě udělali spoustu. Nemáte zájem?

Michal Fokt
Diskuze (0)