Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin a Red Bull rýsují další projekt. Chtějí s ním vítězství z Le Mans

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Spolupráce automobilky Aston Martin a společností Red Bull Racing jediným vytvořeným modelem neskončí. Už nyní se totiž objevují informace o dalším připravovaném projektu.

Britská značka Aston Martin a tým formule 1 Red Bull Racing již nějaký čas spolupracují na hyperautě jménem Valkyrie. Automobil pro vyvolené však nebude jediným projektem, který pod taktovkou těchto dvou společností vznikne. A nebavíme se o ostřejší verzi AMR Pro, jejíž předobraz jsme mohli vidět letos na ženevském výstavišti.

Původně se předpokládalo, že dalším dílem bude konkurent Ferrari 488 GTB či McLarenu 720S. Tvorba takového sporťáku není zcela vyloučena, avšak pozornost značek se nyní soustředí jinam. Andy Palmer, výkonný ředitel Aston Martin, řekl v rozhovoru pro britský Autocar, že „syn Valkyrie“ se připravuje. A k překvapení všech dodal, že Aston Martin by s ním rád bojoval o vítězství ve slavné čtyřiadvacetihodinovce Le Mans. Bavíme se o období začínajícím rokem 2020, kdy se pro soutěž chystají rozsáhlé změny v pravidlech.

„Nechceme zatím účast v Le Mans oficiálně potvrdit před odhalením nových pravidel a technických předpisů. Aktuální zkušenosti z formule 1 nás učí, že v motorsportu mnohdy optimistické nápady nekončí dobře. Nicméně se o nová pravidla Le Mans hodně zajímáme,“ uvedl Palmer a dodal, že myšlenka závoďáků, které mají hodně společného se silničními supersporty, se mu líbí.

„Nyní je základní to, aby syn Valkyrie dorazil ve správný čas. A pokud to znamená, že se utká s modely LaFerrari, Porsche 918 či McLaren Senna, nemůžeme si přát nic lepšího,“ dodal závěrem rozhovoru a podpořil tak myšlenku, že závodní prototypy svět Le Mans zcela opustí.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)