Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin míří na moře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ve spolupráci se společností Quintessence Yachts vyvinul Aston Martin stylový motorový člun, který dostal poněkud strohé označení AM37.

Aston Martin na vývoji motorové člunu AM37 pracuje společně s Quintessence Yachts několik let a výsledkem se má stát plavidlo, které nabídne styl i výkony odpovídající právě vozům britské značky.

První oficiální informace o AM37 byly zveřejněny již v loňském roce, ale teprve letos se na právě probíhajícím Milano Design Week 2016 představuje jeho design.

Motorový člun AM37 sází podobně jako vozy značky Aston Martin na plynulé linie, které umocňují použité materiály v podobě vzácných druhů dřeva, kvalitní kůže a elegantně zpracovaných uhlíkových vláken.

Samozřejmostí pro tento luxusní stroj se má stát špičkové vybavení. Palubní desku tvoří namísto tradičních analogových přístrojů displej, který doplňuje dotyková obrazovka, umožňující ovládání řady funkcí motorového člunu i multimediálního systému.

Celková délka trupu s kompozitovou sendvičovou konstrukcí je 11,1 m. K dispozici má být provedení s dvojicí 8,6-litrových vidlicových osmiválců Mercury Racing, z nichž každý má výkon 388 kW. Poněkud mírnější alternativu mají představovat dva vznětové osmiválce Mercury TDI 4.2 o objemu 4,2 l a výkonu 272 kW.

AM37 má být právě díky svým motorům a tvarování trupu schopen oslnit svou posádku i dosahovanými rychlostmi. Výkonnější provedení se na volném moři rozjede až na 52 uzlů (96,3 km/h) a ani skromnější varianta se za svých 44 uzlů (81,5 km/h) nemusí stydět.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)