Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra nového Audi A6 je za dveřmi. Na internet unikly jeho první snímky

David Bureš
Diskuze (47)
Pátá generace Audi A6 se světu oficiálně představí příští týden na ženevském autosalonu. Ještě předtím však na internet patrně unikly její snímky.

Audi si pro letošní ročník ženevského autosalonu připravilo důležitou novinku, pátou generaci modelu vyšší střední třídy A6. Auto si zatím pečlivě udržovalo svá tajemství, automobilka zveřejnila jen jedinou upoutávku, na níž z novinky nebylo nic moc vidět. A přece už podobu A6 patrně známe ještě před oficiální premiérou.

Na internet totiž unikly fotografie, na nichž je podle všeho skutečně nová A6. V tuto chvíli nemůžeme s jistotou říci, zda jde o šikovné nákresy, nebo snímky reálného auta, spíše se ale přikláníme k druhé možnosti. Vůz na uniklých fotkách totiž přesně odpovídá tomu, co se od nové A6 očekává – výrazná šestiúhelníková maska chladiče, ostře řezaná světla nebo design inspirovaný nedávno představenými modely A7 a A8.

Video se připravuje ...

Z hlediska motorů se podle dostupných zpráv můžeme těšit na čtyřválcové a šestiválcové jednotky, osmiválec bude vyhrazen výhradně vrcholné variantě RS 6, která na trh dorazí s jistým odstupem po běžných verzích. Konkrétně se má jednat o stejný agregát jako v Porsche Panamera Turbo, v němž díky dvojici turbodmychadel dává 404 kW. Součástí nabídky bude také plug-in hybrid.

Ať už nové Audi A6 na přiložených snímcích je, nebo není, se dozvíme již během následujících dní. Novinka se ve formě sedanu představí příští týden na nadcházejícím ženevském autosalonu, zprávy z automobilky ale naznačují, že její podoba bude odhalena s předstihem. Zatím se světu ukáže jen sedan, kombík A6 Avant bude následovat s několikatýdenním zpožděním.

David Bureš
Diskuze (47)
27. 2. 2018 19:54
Re: Přátelé,
Prípadne utiecť...
Avatar - twistedTSD
27. 2. 2018 19:53
Re: a bude i dyzl?
[odkaz] Nechci ti kazit radost, ale ano, A6 dyzl do města může.
Avatar - Blue Sun
27. 2. 2018 18:57
Re: Přátelé,
To je fakt, tam se linky a prolisy už stihly roztéct.
Avatar - white label
27. 2. 2018 18:13
Re: Bulvarny nazov
Vzhledem k již známé nové A8/A7 to zrovna u nové A6 není příliš potřeba.
Avatar - Uživatel_5340709
27. 2. 2018 18:08
Re: Bulvarny nazov
Sice u Audi to až tak neplatí, ale u spousty automobilek je potřeba zákazníka trochu připravit, aby ho první setkání hned neporazilo. Takže mu raději nový design dávkuješ. :-)