Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A8 L W12 exclusive concept: 50 dWanáctiWálců pro náročné

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
Audi A8 L W12 exclusive concept nabídne maximální komfort především cestujícím na zadních sedadlech.

Audi A8 L W12 se představilo v loňském roce jako vrchol řady A8. Luxusní limuzína s rozvorem náprav 3.122 mm a celkovou délkou 5.267 mm má pod kapotou motor W12. Ten z objemu 6.299 cm3 poskytuje maximální výkon 368 kW (500 k) a točivý moment 625 Nm ve 3250 min-1.

Toto sériové provedení se stalo základem pro limitovanou edici s označením exclusive concept. Luxusní limuzína představená na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se pyšní především provedením svého interiéru.

Jednotlivá zadní křesla jsou všestranně seřiditelná, vyhřívaná a ventilovaná, deset vzduchových polštářů obstarává masážní funkci. Sedadlo předního spolujezdce je možno zezadu elektricky odsunout pro další zvětšení prostoru pro nohy pasažéra sedícího na VIP-místě - vpravo vzadu.

Standardem je čtyřzónová automaticky regulovaná klimatizace, kterou lze regulovat i prostřednictvím ovladačů na středové konzole mezi zadními sedadly. Zde jsou umístěny i ovladače multimediálních systémů.

Exkluzivitu padesátikusové série mají vedle bohaté standardní výbavy zvyšovat především materiály použité v interiéru. Obložení palubní desky, výplní dveří a středové konzoly je z olivového dřeva, zatímco světle hnědé kožené čalounění nese značku Poltrona Frau.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
Avatar - Hammunasakra
19. 9. 2011 01:15
Re: No
Tyhle "složitosti" nechám na vás - podle MNE je A8 prostě a jednoduše to nejlepší od audi ;-)
PS: A je škoda že nemají "normální" 12ti válec jako všichni ostatní (od Aston po Toyotu :-)
vlastně Vector, to bude asi poslední písmenko "s 12ti válcem" - a VŠICHNi mají "čistou" konstrukci do V :yes: :-)
Avatar - white label
19. 9. 2011 00:18
Re: No
Teď už je jen otázka, jestli je to (že je A8 zřejmě nejlepší Audi na trhu) zrovna od tebe (jako odpůrce koncernu) lichotka, nebo spíš "nadávka"... >:-[]
Avatar - Hammunasakra
18. 9. 2011 23:51
Re: No
ODKAZ na téma "Piëch a jeho praxe" jsem (HAMovi, v naší maličko "prodloužené" diskuzi - poté co si tak "ffftipně" aktualizoval foto) dala - samozřejmě můžete si říkat
1) že ti "od Suzuki" se "spikli" a to co o něm říkají si vymysleli (pro Japonce "typické" ;-)
2) že ti od MAN se "spikli" a to co o něm ... :-)
3) a to je "teď"/TENTO rok (no, ještě neskončil ;-) )
.. a takhle to jde CELOU jeho kariéru (asi žádný "big boss" NEmá svatozář, asi ani VŠICHNi big boss(ové) dohromady nezvládli mít TOLIK průůů...ů jako "drsňák" Ferdinad :-)
Avatar - white label
18. 9. 2011 23:31
Re: No
Takže nepomůže..., raději, než na téma "převlečená A8", diskutuje na téma "Piech"... ;-)
Avatar - Hammunasakra
18. 9. 2011 23:25
Re: No
:no: 8-s :no: ;-\ :no:
Poněkud "vyšší" NEkritičnooostí trpíte poslední dobou spíš vwy - NEmáte pocit? ;-)
PS: Audi A8 je zřejmě nejlepší audi na trhu, mne na něm "mrzí" (a KRITIZUJI to), že zvolili "kompromisní" řešení pro stavu prestižního 12ti válce a místo "čistšího" V12 spojili dva starší VR 6 = W12
(i takový motor samozřejmě "bez problémů" FUNGUJE, ale zatímco konstrukce V12 je motorářským VRCHOLem s PŘIROZENĚ "sametovým" chodem, konstrukci W musíte "dál opečovávat" a stejně té "přirozené samozřejmosti" nedocílíte :-| = je to ŠKODA, když zvwládli V12 TDi, jistě by "zvládli" i V12 na to "správné" palivo = prostě "proooomarněná příležitost" ;-\