Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

OOOO na CES: AMOLED & OLED

Michal Fokt
Diskuze (8)
Že z toho nadpisu nejste moudří? Rozklíčovat jej není zase tak komplikované. Prostě se Audi na veletrhu elektroniky zaměřilo na diody...

Vše nasvědčuje tomu, že nám vzniká další renomovaný autosalon. V rámci Consumer Electronics Show v Las Vegas se nám formuje početná skupina firem, jejichž hlavním předmětem byznysu je výroba automobilů, chtějí však demonstrovat pokrok, jakého učinily v oblasti elektronických systémů. Jsem si jistý, že jedním z důležitých důvodů, proč se tak děje, je snaha přilákat k automobilům současnou mladou generaci, která k životu nezbytně potřebuje smartphone, tablet a sociální sítě a auta ji buď nezajímají vůbec nebo jen okrajově.

Automobilky prostě chtějí být cool a průkopníků v této oblasti je Audi. Na CES nechybělo ani letos a tentokrát se zaměřilo hned na dvě oblasti. Tou první je oblíbený ingolstadtský displej místo přístrojového štítu. Ten doplňuje obrazovka na středovém panelu s úhlopříčku 14,1" a ještě jeden displej infotainmentu pod ní, přičemž ve všech případech se jedná o zobrazovací techniku AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diodes), v případě středového panelu dotykovou.

Prezentován je i rychlý přenos dat LTE advanced, vývojovou fázi poloautonomního systému řízení a použití světelných zdrojů OLED v zadních svítilnách a směrových světlech.

Michal Fokt
Diskuze (8)
11. 1. 2016 15:19
Re: Volant
a pak uz jen klika jak u stare tramvaje? To by slo! :-!
Avatar - Uživatel_5340709
10. 1. 2016 14:12
Re: Mít místo zadních
A vypnout dotyk. ;-)
10. 1. 2016 14:03
Re: Mít místo zadních
To áno. Už len doriešiť nízku živitnosť oled-amoled a bude to dokonalé ...
10. 1. 2016 12:59
Re: vw
Jako ironie dobrý. BMW je novináři za své interiéry dost kritizovano. Ale ergonomie je v pohode to se musí uznat. Myslím ze se BMW jednoho dne podaří dostat se az na úroveň interiéru Audi. Nova sedmicka ukazuje cestu.
10. 1. 2016 11:57
Re: Mít místo zadních
Před lety ukázali koncept (Swarm) s velkým OLED přes zadek auta.