Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi má problémy s airbagy, do servisů musí 850.000 vozů A4

Aleš Dragoun
Diskuze (39)
Problém s airbagy přerůstá výrobcům automobilů přes hlavu. Do značkových servisů zamíří také majitelé Audi A4. Ale na vině není Takata.

U vozů se čtyřmi kruhy ve znaku jsou postiženy jen modely střední třídy, ale v karosářských variantách sedan, Avant a pochopitelně i poloterénní kombi Allroad. Opravy výrobce z Ingolstadtu se tak mohou „těšit“ na nápor klientů, po celém světě jich je 850.000. Čtvrt milionu z nich jezdí v Číně a 150 tisíc v Německu, což je dohromady skoro polovina celkového objemu. Konkrétnější informace zatím chybí, zprávu přinesl německý magazín Auto Motor und Sport a agentura Reuters.

Ano, tato svolávací akce se tentokrát týká všech zemí, kde se A4 od počátku roku 2013 prodává. Jen takhle mladých aut, starší nejsou „napadena“. Určitě půjde i o české zákazníky, kterým dá importér zcela jistě vědět. U nás se od ledna 2013 do září 2014 prodalo 469 aut s těmito karoseriemi. Problém je čistě softwarový a způsobí, že vzduchové vaky při nehodě prostě a jednoduše nevyletí. Automobilka ovšem velmi rychle ústy svého mluvčího ve čtvrtek 23, října zdůraznila, že na vině není japonská Takata Corporation, která si řádně pošramotila svou pověst.

Ta se sice snaží o nápravu, ale modifikované verze ještě nefungují úplně stoprocentně. V USA bylo do recallů zahrnuto už 7,8 milionu aut od deseti výrobců. Zato Audi už má programové vybavení opravené, výroba nových modelů byla v Ingolstadtu a Neckarsulmu spuštěna minulý týden, takže se potenciální závada nebude opakovat a u zmíněných 850 tisíc kusů technici samozřejmě nahrají zdarma software nový.

Aleš Dragoun
Diskuze (39)
29. 10. 2014 12:33
Re: No čo už
Kdybys odebíral třeba AutoTIP, je tam vždy (co 2 týdny) půl stránky věnované svolávačkám. Svolávají úplně všichni, jestli máš pocit, že se týká hlavně prémiových výrobců, tak ten pocit je špatný.
29. 10. 2014 12:30
Re: smůla
To ovšem vůbec o ničem nevypovídá.
Avatar - Barrichello
28. 10. 2014 22:28
Re: No čo už
Máš tam originál fotku, tamtu vypůjčil strejček google. Ty fotky sem tam nahrával v březnu, pak sem byl jen línej to vyměnit, kdzž sem ten interiér konečně nafotil.

Ty komiku.

PS: u Alera taky nejsou origo fotky interiéru, stejně tak možná i někde jinde. A co jako???
Historii znam komplet ze servisky a TP. Dam ti VINko, můžeš si cinknout do autecu, jestli tam tu káru prodali.
28. 10. 2014 17:06
Re: No čo už
Jistěže normální tacháč >:D tak proč jsi fotku palubovky, kde na něj bylo vidět, ze svojí recenze smazal, ty hrdino? >:D

Bariku, ty jsi všech moulů král, myslím, že komičtější postavičku bychom tu asi nenašli! >:D >:D

A co se týká té SZ, cos mi napsal: To ti tak žeru, je možné, že historii auta kompletně neznáš, ale nemusíš tto maskovat za "ilustrační fotku", je to průhledné a komické zároveň >:-[]
Avatar - Barrichello
28. 10. 2014 15:40
Re: No čo už
Jakej tachac v milich? To melo normalni tacho v km.