Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto.cz: Lehký facelift homepage a další novinky

Ondřej Láník
Diskuze (66)
Jak jsme loni na podzim slíbili, tak se taky děje. Vývoj stránek www.auto.cz běží dál. Zatím největší změna přichází v polovině března 2011. Zdaleka však není poslední.

Přestože jsme od října 2010 provedli mnoho drobných změn, přepracování vzhledu domovské stránky www.auto.cz je od loňského radikálního řezu první viditelnější proměnou.

Co je tedy nového?

Více doporučených článků

Protože se neustále potýkáme s čím dál větším množstvím článků, které vám chceme ukázat a ty důležité mnohdy rychle zapadnou, rozhodli jsme se připravit místo stávajících 3 privilegovaných pozic v horní části stránky rovnou 7 míst, na nichž vždy najedete to hlavní, co byste neměli přehlédnout.

Vše o značce, štítky automobilek u článků

Možná už jste si všimli, že od minulého roku třídíme všechny články podle příslušnosti ke značce, modelu a generaci. Ve službě JAKE.AUTO.CZ má každý model svou homepage, na které najdete všechny zveřejněné články o tomto voze.

Podobně má i každá značka svou intuitivní homepage ve formátu znacka.auto.cz (například Skoda.Auto.cz, fiat.auto.cz, bmw.auto.cz).

Nově budeme u každého článku na homepage zobrazovat štítek, který vás jedním klikem přivede na domovskou stránku značky a vy tak snadno zjistíte, co dalšího je u ní nového.

Videa spustitelná z homepage

V pravém obsahovém sloupci najdete nové video-okno se čtyřmi posledními videi. Náhled na videa přitom můžete spustit i bez toho, abyste otvírali samostatné články.

Archiv autosalonových příloh

Přílohy z autosalonů, které auto.cz vydává déle než 10 let, jsou unikátní, ale vždy stály mimo hlavní informační tok zpráv. Jsme si vědomi archivní hodnoty tohoto obsahu, a proto nyní autosalonové přílohy z let 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 a 2011 najdete převedené do nového designu auto.cz. Nová je i možnost prohledávání tohoto obsahu.

Přílohy jsou přístupné novou položkou AUTOSALONY v hlavním menu - zcela vpravo.

A to je vše? Není!

Během několika málo týdnů se můžete těšit na zprovoznění nového systému blogů, pracovat chceme s diskuzním fórem, službou moje.auto.cz, ale přijdou i další, zcela nové věci, o nichž zatím nemůžeme mluvit.

Rádi vyslechneme všechny vaše podněty v diskuzi pod článkem. Současně ale prosíme o shovívavost, neumíme se zavděčit všem a ne vše lze zrealizovat přes noc, byť to vypadá na první pohled triviálně.

Děkujeme vám, čtenářům, za věrnost značce Auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (66)
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
28. 3. 2011 13:04
Re: Ešte čosi
Já bych hodně uvítal zobrazování aspoň části IP adresy diskutéra, tak jako to je běžné na některých jiných diskuzích :yes:
27. 3. 2011 10:46
Ešte čosi
Mne by sa na vynovenom Auto.cz ešte veľmi páčil trvalý BAN pre nick "zdravy rozum". Znižuje úroveň diskusií, ktorých sa zúčastní, o 90%.
Avatar - Ronault.
26. 3. 2011 14:34
Re: Podnět pro diskuzi
DObrá připomínka, ta vlákna jsou nepřehledná, co jsou nyní.
Avatar - Pekelná Micinka
26. 3. 2011 13:10
Re: Facelift
No je mi celkem jasné, že jste nespustili hned to první, co vás napadlo...

Měl bych ještě jeden návrh. Nevím, jestli nejde proti nějakým vašim plánům, které já nemohu domyslet. Ale co umožnit určitou customizaci vzhledu ACZ, samozřejmě jen pro přihlášené. Podobně jako je to na seznam.cz, kde se ale jedná o jen RSS kanály. Mám na mysli možnost vypínat různé panely - třeba někdo se tu v diskuzi ozývá, že mu vadí novinky až od poloviny stránky, tak by si mohl vypnout panel doporučujeme a přeházet panely tak, že by třeba úplně nahoře, tam co jsou nejlepší videa měl testy. Reklamy by se nedaly vypnout ani přemisťovat. Je to jen návrh, jak jsem řekl, nevím jakým způsobem je systém na kterém stojí ACZ navržen a jestli to vůbec, i po úpravách, umožní.

Dále mám návrh na úpravu vzhledu stromové diskuze, a to aby rámeček kolem příspěvku byl odlišen od vláken vedoucích k odpovědím. Navrhuji tmavší šedou. Popřípadě, aby první "větev" tedy první reakce na vložený příspěvek byl taktéž barevně nebo stylem čáry odlišen od dalších. Toto je problém zejména u příspěvků, kde se postupně rozvíjí poddiskuze a další reakce na původní příspěvek bývají odsunuty hodně dolů, takže bez "čáry" se špatně pozná, zda se opravdu jednalo o reakci na původní příspěvek, nebo reakci na první reakci. :-) Snad jsem vás do toho příliš nezamotal. >:D
26. 3. 2011 11:26
Re: Re:
Podmínky závisí na tom, co člověk umí, co nabízí a hlavně co vlastně chce dělat. Neexistuje žádný unifikovaný přístup. Dohodnout se dá na lecčems.