Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobily Tesla trápí požáry, akcie firmy opět klesají

Michal Fokt
Diskuze (95)
To, co vypadalo jako shoda náhod už jí rozhodně nemůže být. Třetí požár sedanu Tesla Model S zavání skutečnými problémy, na což zareagovala i burza.

Současná vlna popularity ekologičtějšího individuálního cestování dala v USA vzniknout dvěma firmám - Fisker spoléhal na plug-in hybrid a Tesla na čisté elektromobily. Možná překvapivě právě ten první zkrachoval, byť ne zcela vlastní vinou, nicméně do záhuby mu rozhodně pomohly i opakující se problémy se samovznícením.

Poté, co byl velký konkurent odklizen z cesty, by měli být u Tesly spokojení, jenže problémy úplně stejného rázu začíná mít i luxusní sedan Model S. První případ ohně, vzniklého po havárii mohl být shoda nešťastných náhod a druhá Tesla se stejným problémem už začala být trošku podezřelá, nicméně jak kousavě prohlásil šéf firmy Elon Musk "Když auto nabourá, tak někdy začne hořet".

Jenže nyní je tu další havárie a další požár. Nešlo přitom o nic dramatického, řidič Tesly údajně nedobrzdil a napíchl se na tažné zařízení auta před sebou. Vcelku banální věc, kdy to odnese obvykle pár plastů a chladič, ne tak ale v případě Modelu S. Ten po havárii začal hořet, což naznačuje, že s bezpečností auta asi nebude všechno úplně v pořádku, byť jsou Li-Ion akumulátory kryté pancéřováním.

Však také akciový trh zareagoval na tento incident poklesem ceny akcií Tesly o devět procent. Je to už podruhé, o sedm procent předtím poklesly v reakci na první požár. K incidentu došlo trošku ironicky ve městě Smyrna, stát Tennessee, kde se vyrábí Nissan Leaf a na místo už vyrazili experti automobilky, kteří se případem budou zabývat. Doufejme tedy, že bude problém odhalen, auto, které vydrží jen do první lehké kolize asi není snem ekologicky smýšlejících boháčů. Nehledě na to, že je to v příkrém rozporu s výsledky crashtestů.

Michal Fokt
Diskuze (95)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
1. 12. 2013 20:38
Re: FIRE
Eda je mimo, on netuší že leckdy cisterna proste nedorazí protože nemusí [odkaz]
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
1. 12. 2013 20:36
Re: to zas bude WARflééjm
anebo přišlápneš, jako Porsche ;-\ [odkaz]
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
1. 12. 2013 20:31
Re: RIP Berenika antidiesel
Tak se podívej jak hoří ve skutečnosti Porsche a k tomu člověk politý kapalnou hořlavou látkou BENZIN [odkaz] [odkaz]
14. 11. 2013 15:10
Re: ako som spominal
Odkazy pozaru benzinovych aut by se totiz ani na celou tuhle stranku nevesli. Zatimco tech par odkazu na pozary elektroaut se vejdou do jednoho prispevku. ;-)))
14. 11. 2013 15:08
Re: Statistika
Tak tak tak. Dela se z komara velbloud. Odkazu shorelych benzinovych aut je tolik, ze to nema cenu sem ani davat. o proti tomu odkazy na pozary elektro aut se sem vejdou do jednoho prispevku :-))))