Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia chce letos zdvojnásobit prodej na tisíc vozidel

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Na západoevropském trhu chce automobilka vybudovat novou prodejní síť ve Velké Británii a chystá se zahájit prodej ve Francii. Chystá rovněž restrukturalizaci prodejní sítě v Polsku.

Letňanská Avia Ashok Leyland Motors chce letos prodat tisíc nákladních vozidel proti loňským 448 vozům. Do Evropské unie chce dodat 300 aut a 500 podvozků s kabinou chystá pro výrobce elektromobilů Smith na americkém a britském trhu. Uvedli to zástupci společnosti na dnešní tiskové konferenci.

V prvním čtvrtletí firma prodala 168 vozů včetně čtyř podvozků pro autobusy mateřské firmy pro singapurský trh a sto podvozků pro elektromobily. Pokračují také dodávky pro ruský trh, kde Avia otevřela své zastoupení na konci minulého roku. Během letoška chce firma v Rusku prodat 100 vozů.

Na západoevropském trhu chce automobilka vybudovat novou prodejní síť ve Velké Británii a chystá se zahájit prodej ve Francii. Chystá rovněž restrukturalizaci prodejní sítě v Polsku. Nově firma vstoupila také na trh Středního východu, kde zahájila prodej při spuštění provozu montážního závodu mateřské Ashok Leyland v emirátu Rás al-Chajma ve Spojených arabských emirátech.

"Klíčové pro nás zůstávají český a slovenský trh. Zároveň ale investujeme do prodejní sítě v dalších evropských zemích," uvedl výkonný ředitel Marcus Pauels. Automobilka se podle něj má stát řídícím centrem pro distribuci dalších produktů mateřské skupiny Hinduja v Evropě.

Výrobce letos rovněž chystá vozy s dvojkabinou a nabízet bude i automobily s pohonem čtyř kol. Zároveň vyjednává s potenciálním tuzemským dodavatelem karosérií pro autobusy na podvozcích Avia.

Avia je od roku 2006 součástí indické skupiny Hinduja Group. Firma loni zvýšila tržby o třetinu na 337 milionů korun. Produkce společnosti pokrývá třídu nákladních automobilů s celkovou hmotností od 6,5 tuny do 12 tun. Ke konci roku 2010 zaměstnávala Avia 208 pracovníků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)