Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bell & Ross AeroGT: Supersport od hodinářů (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilky poměrně často využívají slavných hodinářských značek k propagaci svých modelů, ale tentokrát je to obráceně a AeroGT upozorňuje na nové náramkové hodinky.

Značka Bell & Ross je s ohledem na skutečnost, že byla založena v roce 1992, poměrně mladou hodinářskou firmou, která si udělala jméno především designem a zpracováním svých náramkových hodinek pro potápěče, piloty a kosmonauty, inspirovaným palubními přístroji letadel.

Na veletrhu Baselworld 2016, pořádaném ve švýcarské Basileji od 17. do 24. března a představujícím největší světovou přehlídku hodinek a šperků, vystavuje Bell & Ross své nové modely náramkových hodinek BR 03-94 AeroGT a BR 03-92 AeroGT, k jejichž propagaci využívá vlastní koncept supersportovního kupé.

Bell & Ross AeroGT je podle oficiálních materiálů inspirován klasickými italskými vozy GT padesátých a šedesátých let dvacátého století. Zmiňováno je především Ferrari 250 GTO a koncept má být oslavou časů, kdy tyto vozy zářily na závodních tratích.

Koncept je zároveň inspirován moderními proudovými letouny. Tomu mají odpovídat především linie jeho 4,7 m dlouhé a 1,1 m vysoké karoserie. Na tvar krytů kabin současných stíhacích a bitevních letounů mají odkazovat linie zasklení kabiny kupé, zatímco vstupy vzduchu na přídi i bocích mají odkazovat na přívod vzduchu k motorům těchto letadel a dvojice koncovek výfuků odkazuje na výstupní trysky proudových motorů.

K pohonu kupé má podle neoficiálních zpráv údajně sloužit dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,2 litru s výkonem okolo 450 kW, který je uložen podélně před zadní nápravou a roztáčí kola zadní nápravy prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky. Akceleraci z 0 na 100 km/h má koncept zvládnout za méně než 3,0 s a jeho maximální rychlost má být až 320 km/h.

Společnost Bell & Ross nemá v současnosti žádné ambice stát se výrobcem automobilů a AeroGT má zůstat konceptem podobně jako motocykl Bell & Ross B-Rocket z roku 2014, který propagoval stejnojmenný model hodinek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - netcar.xx
22. 3. 2016 11:12
Jednoznacne
nejhezci auto salonu. Ano, vim ze neni na naftu, urcite nema manualni prevodovku, kufr malej, na chalupu taky neprojede a navic se nebude vyrabet, ale presto....