Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley se vrátí do Le Mans

Michal Fokt
Diskuze (3)
Bentley se před lety objevil ve světě vytrvalostního závodění díky tomu, že mu místo přepustilo Audi. Teď má v plánu se vrátit, ovšem zcela ve vlastní režii.

Bentley patřil v minulosti k ikonám motorsportu, ale to už je dávno a dnes se omezuje na GT3, což je sice chvályhodné, ale trošku vzdálené vrcholným závodním sériím. Ale pokud můžeme věřit Autocaru (což nemůžeme vždy), chystá se taková menší náprava. Bentley by se měl vrátit do série Le Mans s prototypem!

Bude to sice pouze v USA v rámci šampionátu IMSA SportsCar a "jen" s prototypem kategorie LMP2, ale zato s vlastním týmem. V Crewe prý probíhá vývoj motoru V8 4.0 Twin Turbo, jenž bude následně montován do jednoho ze schválených šasi firem Dallara, Oreca, Riley-Multimatic nebo Onroak. Regule LMP2 pro rok 2017 nespecifikují pohonnou jednotku, platí pouze limit 600 koní a je tedy v zásadě jedno, jestli použijete dvoulitrový čtyřválec nebo čtyřlitrový V8, Bentley tedy může použít produkční véosmičku.

Účast v LMP2 s vlastním týmem a motorem má prý být výsledkem určitého kompromisu mezi budováním image a náklady, vzhledem k tomu, že v LMP1 už v rámci koncernu operuje jak Audi, tak Porsche a výdaje na WEC se pro prototypy P1 blíží těm v F1, na Bentley "zbylo" LMP2, které je však v USA vcelku populární se solidní účastí. A O víkendu skončená čtyřiadvacetihodinovka na Daytoně, v níž vyhrálo LMP2 Ligier-Honda týmu ESM, ukazuje, že tyto prototypy mají i na to, bojovat v USA o celkové vítězství.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
2. 2. 2016 21:24
Re: VW ZAPLAŤ
Know-how mají VW

Das Bentley >:D
Avatar - flyboyeda
2. 2. 2016 20:20
VW ZAPLAŤ
:yes: :-) :yes: