Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone potvrdil bankrot, skončí už v dubnu

Michal Fokt
Diskuze (6)
Italská karosárna oficiálně potvrdila krach a ukončování činnosti, malá šance na záchranu ale ještě je.

O potížích zavedených italských designcenter už se mluví roky a v případě firmy Bertone nabraly zcela konkrétních obrysů minulý týden, kdy se objevily neoficiální informace o jeho bankrotu. Ty nyní Bertone bohužel oficiálně potvrdil. Nepěkný dárek ke 102. výročí existence…

Co to pro slavnou karosárnu znamená? Do konce dubna musí najít kupce, jinak bude její činnost ukončena a všech 120 zaměstnanců propuštěno. Mluvčí automobilky nicméně ještě dal příznivcům slavné značky v rozhovoru pro britský deník The Telegraph určitou naději. Bertone má do konce měsíce možnost sehnat kupce a zachovat tak společnost ve stávajícím uspořádání a složení.

Bertone už v minulosti s několika zájemci jednal, ale neúspěšně, nicméně v současnosti jsou prý nějaké „náznaky zájmu“, takže ještě nic není ztraceno. Pokud ovšem Bertone kupce nesežene, firma skončí. Ani to ale nemusí znamenat, že se s logem Bertone přestaneme setkávat, od května bude firmu k prodeji nabízet italský soud.

Michal Fokt
Diskuze (6)
29. 3. 2014 10:24
Re: SLÁVA, PŘEPÁLENÁ ITÁLIE A JEJÍ NESMYSLNÝ POPELNICE DESIG
SLÁVA, PŘEPAL PŘEDLUŽ ITALY DESIGN A JEJÍ NESMYSLNÝ výtvory většinou pro přepal supersporty šlus, stejnak to nebylo nic dobrýho pro správný život ani budoucí vývoj kupředu.

TAK A TEĎ MŮŽOU ZAČÍT PĚSTOVAT JABKA >:D

PS: pro elektromobily [odkaz] nedělali ...
28. 3. 2014 23:01
Co se dá dělat,
"chytré" evropské automobilky šetří na designu a nechávají volnou ruku svým interním levným tvůrcům. Jaká škoda. Každý přece ví, že ve chvíli, kdy je technika srovnatelná, jedině design prodává.
Příkladem může být třeba Fiat - Grande Punto doslova předběhlo dobu, ještě po tolika letech původní verze vypadá dokonale. Jen je škoda, že ho neschopní designéři Fiatu při faceliftech tak domrvili. A jako druhý protipól můžeme vzít třeba nové Bravo. Beztvará hrouda s otřesnými proporcemi, design jako kdyby se roztekl na slunci. Nedá se moc divit, že se tato hrůza neprodává, po velmi povedené trojici Bravo/Brava/Marea je no vá Bravp jako studená sprcha.

Tohle pochopili Číňani - jejich auta teď tvoří špičkoví designéři a každou generaci je vidět ohromný pokrok. Teď možná nakoupí propuštěné designéry od Bertoneho a za pár let budou evropské automobilky opisovat od nich.
Avatar - Stejsn
28. 3. 2014 19:47
Re: škoda
Tak na jeho počest zítra vezmu svoje Bertone Cabrio na výlet. Je to smutné :-(
Avatar - The Spešl Uan
28. 3. 2014 15:42
škoda
Tak tomu říkám automobilová polotragédie.Tento malosériový výrobce mi bude hodně chybět!!!!Na autosalonech často představoval zajímavé koncepty a návrhy.A že bylo na co koukat!! :-( :-( :-( :-(
Avatar - Ada je zase tady
28. 3. 2014 15:41
Není divu
Chlapci by se museli naučit navrhovat krásná auta - třeba jako XC90, nebo Passat B 5.5 ;-)