Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 3 Touring chce zachraňovat životy

David Bureš
Diskuze (3)
Vedle upravené řady 3 se na veletrhu záchranářské techniky představí dalších pět aut mnichovské značky.

Německý veletrh RETTmobil je tradičním místem, kde automobilky představují modely upravené pro záchranné sbory. Na letošním ročníku bude BMW vystavovat hned šest takových automobilů a jeden motocykl.

Mezi vystavenými vozy bude figurovat kombi řady 3 Touring s M paketem v úpravě pro rychlou záchrannou službu. K rychlé záchraně lidí slouží i vylepšená X3, zatímco další X3 a řada 5 Touring mají pracovat jako vozy velitele hasičského sboru.

Vedle toho se BMW pochlubí sanitkou X6 M50d pro závodní okruhy, X1 pro rychlou záchrannou službu a motocyklem F 800 GT pro orgány veřejné správy.

BMW na úpravě aut pro záchranáře spolupracuje s odborníky na tuto problematiku z příslušných veřejných orgánů a institucí. I díky tomu mohou upravená BMW splňovat stále se zvyšující nároky na zásahová vozidla.

Prezentované automobily jsou vybaveny mnohými příplatkovými prvky známými ze sériových BMW, které dle automobilky pomáhají pracovníkům záchranných služeb v jejich práci. Ve výbavě vozů tak nechybí například head-up displej (díky zobrazení dat z navigace řidič snáze trefí na cílové místo) a noční vidění, díky kterému šofér lépe vidí za tmy.

Systém Real Time Traffic Information zase zjišťuje informace o dopravní situaci a následně posádce nabídne objízdnou trasu. Funkce tísňového volání systému BMW Assist online zase informuje záchranné složky o přesné poloze dopravní nehody.

Letošní ročník veletrhu záchranářské techniky RETTmobil bude probíhat od 15. do 17. května ve městě Fulda. Německé automobilky se tohoto veletrhu pravidelně účastní, například Mercedes tu předloni vystavoval koncept záchranářského supersportu SLS AMG Notarzt.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Skipper
10. 5. 2013 14:05
Jojo
Tohle by se mi v práci líbilo :-) Práce i koníček v jednom >:D
Avatar - Ham.
10. 5. 2013 10:28
Re: pomahat a chranit
umí si vybrat >:-[]
10. 5. 2013 10:11
pomahat a chranit
po Dubajsku [odkaz]