Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 9 se představí na Auto China v Pekingu

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
BMW míří vysoko. Nejenže rozšiřuje řadu X, ale už mu nestačí ani série 7. Na Auto China v Pekingu se ukáže koncept ještě luxusnější řady 9.

Na čím dál významnějším autosalonu v metropoli Říše středu představí mnichovská automobilka studii nejprestižnější čistě osobní série 9. Toto označení má u BMW premiéru, zatím končilo nejvýše osmičkou. Žádné oficiální informace dosud nebyly zveřejněny, německý Auto Motor und Sport ale vyzvídal přímo v automobilce. Zdroje pochopitelně nejmenoval, ale tajemstvím opředený koncept prý vyznává „novou filozofii kokpitu“.

U vlajkové lodi čekejme tedy sportovně luxusní interiér, který údajně převezme i nová generace řady 7. Také odlehčená modulární platforma bude shodná, stejný podvozek, byť určitě s delší vzdáleností mezi nápravami, uvidíme rovněž na nástupci Rolls-Royce Phantom. Nepředpokládáme však, že by mateřská automobilka prestižnímu výrobci, kterého vlastní, „lezla do zelí“.

V sériové produkci se nového top modelu dočkáme nejspíše za dva roky. Zda bude devítka podobná alespoň zčásti konceptu Gran Lusso, na to si budeme muset počkat. V jeho případě šlo ovšem o velké kupé navržené studiem Pininfarina, tedy ideového nástupce série 8. Představil se loni na Concours d'Elegance Villa d'Este v severoitalském Cernobbiu. BMW má sice dost vlastních designérů, ale obrátit se s tvary na Italy by nebyl zas až tak špatný nápad.

Mimochodem, o příchodu osmičky právě odvozené od Gran Lusso Auto Motor und Sport spekuluje též. High-endové kupé může zatopit nedávno představené dvoudveřové S-Klasse. Že by si Mnichov nechal už poněkolikáté tuto šanci ujít? Nejmenovaný zdroj řekl německému magazínu: „Chceme vyslat zprávu, že naše budoucnost není jen o autech na elektrický pohon, ale také o klasických modelech s reálnými emocionálními podněty.“ To zní jako rajská hudba, ne? Pekingský autosalon mimochodem letos probíhá ve dnech 20.-29. dubna.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - flyboyeda
5. 4. 2014 07:02
S coupe ala BMW
:-)
Avatar - Uživatel_5340709
4. 4. 2014 21:53
Re: Že by ....
Mě vždycky pokaždé dají jinou.
Avatar - šmoula nešika
4. 4. 2014 21:31
Re: Nádhera
>:D :yes:
4. 4. 2014 16:10
Re: Nádhera
>:D dobrýýý :yes:
4. 4. 2014 15:47
Re: vsichni jsou uz v pekingu
Tohle může napsat jedině někdo, kdo nevytáhnul paty ze svého rodného sídliště na kopci u košic, kam vede 4proudovka, po které se může jet i 70. Odstěhuj se konečně z té bídné chcíplé evropy někam, kde to fakt žije, do té číny.