Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8: Pravděpodobná podoba sériové verze

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Na internetu se objevily více či méně věrohodné snímky sériové podoby sportovního hybridu BMW i8. Nejspíš ale bude vypadat právě takto.

Snímky částečně elektrického supersportu z Mnichova pocházejí od dnes již bývalého designéra BMW Sonnyho Lima, který je jejich autorem. Auto skutečně vypadá jako možná sériová verze.

Zatím jde pouze o kupé. Od loňského konceptu, který nedávno doplnil otevřený Spyder, se příliš neliší. Základní tvary zůstaly zachovány, jen zmizela modrá barva, také většina černé je pryč. Stříbrný vůz navíc přišel o průhledné boční dveře. Sériová podoba bude mít také kratší rozvor a měla by vážit méně než 1480 kg.

Pod kapotou se můžeme těšit na kombinaci shodnou se studií. Tu tvoří moderní přeplňovaný tříválec objemu 1,5 l spojený s elektromotorem. Pokud vám to zní jako ekologické auto do města, vězte, že z dynamických parametrů studie neztratí nic. Maximální výkon soustavy bude až 294 kW (400 k), nelze se tedy divit zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 5 s. Do městských ulic bude ostatně určen model i3.

Kupé i8 i jeho varianta s otevřenou karoserií se s největší pravděpodobností začnou vyrábět až v roce 2014, ještě si tedy zhruba dva roky počkáme.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Avatar - Hammunasakra
20. 4. 2012 00:44
Re: HE
Osobně to (samozřejmě) NEberu - ale (ať "se to líbí" nebo ne) TOHLE JE budoucnost (a E-tron je maličko něco JINÉHO). Já bych zase "tipla", že BMW i8 je vůz kterého se 100 ks ročně prodá možná jen v München a okolí ;-)
PS: Audi se design R8 moc povedl (a teď po "důkladnějším faceliftu" až se KONEČNĚ dočká "normální" převodovky to bude asi i FAJN/"příjemná" atd. verze starého dobrého Lamborghini Gallardo :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 4. 2012 00:38
Re: HE
..smutné... :-|
19. 4. 2012 23:06
Re: HE
M1 v cestě hlavně stálo nařízení, že každý projekt musí být ziskový.
19. 4. 2012 16:43
Re: HE
famozni zaber , elasticita... vis, nechci se te dotknout, ale nevis o cem mluvis. Nadseni je krasna vec, za to mas plus, ale jinak bych ti nejradeji poslal balicek zrni k zobani... neber to prosim osobne.
Muj nazor je, ze BMW se s timhle modelem (pokud ho vubec prdne do vyroby) seredne spali a ze srdce jim to preju. Proti takove 5 roku stare Audi R8 s motorem z Gallarda nemaji nejmensi sanci a to je ta Audi model, ktery rozhodne nesaha ani po kotniky charismatu puvodni BMW M1 z 80tych let, coz byl (na tu dobu) opravdovy SUPERSPORT s velkym S.
A tech par ekoteroristickych blaznu kteri chteji moci mermo balit nejakou ekoslepici na elektricky sportak si mohou koupit u Audi chystany E-tron. Tipl bych, ze nejaka serie 100 kusu rocne by se celosvetove mohla prodat.
Svet se ve psa obraci. Usedla Audi nam nabizi opravdove supersporty, zatimco kdysi sportovni BMW si hraje na ekolimity, hybridni technologie a downsizing. U me jednoznacne :no:
Avatar - Glaukos
19. 4. 2012 15:08
Re: HE
:yes: