Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW poodhalilo elektromobil iNEXT. Kdy přijde a kolik ujede?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

BMW se připravuje na premiéru nového elektromobilu iNEXT. Ten má být letos představen jako koncept a v roce 2021 zamířit do sériové výroby.

Předseda představenstva automobilky BMW Harald Krüger na výroční valné hromadě pořádané ve čtvrtek 17. května letošního roku mimo jiné zmínil připravovaný elektromobil, který se má stát vlajkovou lodí značky BMW i.

Samotná automobilka BMW si pak pro veřejnost připravila malou ochutnávku tohoto připravovaného vozu v podobě stylizované siluety, kterou doplňuje stručná tisková zpráva.

Podle ní se má BMW iNEXT představit v letošním roce jako koncept a v roce 2021 se má rozběhnout v závodě Dingolfing sériová výroba.

BMW iNEXT bude podle slov Haralda Krügera plně elektrickým a k moderním aplikacím připojeným vozidlem, které nabídne i vysoce automatizovaný systém řízení.

Podle neoficiálních informací má připravované BMW iNEXT představovat elektrický crossover, který se má svými rozměry i proporcemi přibližovat konvenčnímu SUV BMW X5.

Pohonný systém tohoto vozu má být údajně k dispozici s různými výkony elektromotoru a kapacitou baterií, přičemž u provedení s nejvyšší kapacitou baterií 120 kWh se má dojezd na jedno nabití pohybovat kolem 650 km.

Systém autonomní řízení u BMW iNEXT má být standardně na úrovni 3 a zvládat i úroveň 4, kterou však má být možné využívat pouze v závislosti na platné legislativě.

BMW iNEXT, jehož výroba se má rozběhnout v roce 2021, se má stát jedním z dvanácti elektromobilů, které BMW Group pod svými značkami chce nabízet do roku 2025. Podobu, jízdní výkony i výbavu tohoto modelu máme přitom znát již v letošním roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)