Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M Performance: Sportovní příslušenství pro novou sedmičku

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Opravdu ostrého BMW M7 jsme se zatím nedočkali, i když by si to skalní fanoušci bavorské automobilky přáli. K nové sedmičce je však v nabídce nepřeberné množství doplňků.

BMW řady 7 sérií G11 a G12 (v prodloužené verzi) bylo odhaleno sice již 10. června, ale na svůj oficiální výstavní debut si počká až do Frankfurtu. Zhublo, dostalo částečně lehký karbonový skelet karoserie, ale v první řadě jde stále o luxusní limuzínu. Automobilka slibuje výrazné zlepšení kvality interiérových materiálů a řemeslného zpracování. Jde to ještě vůbec? Evidentně se vždycky nějaká ta mezera najde...

Až se v pořadí šestá generace sedmičky dostane pod světla reflektorů, spolu s ní modrobílá mnichovská automobilka představí i i program originálního příslušenství. Příplatkové výbavy je k dispozici už tak dost... Vzhled lze kupříkladu vylepšit sportovními balíčky a aerodynamickými pakety M. K nim se přidává černá dekorativní mřížka s plastovými lamelami, ručně vyrobené kryty vnějších zpětných zrcátek z leštěného karbonu a zadní křídlo, které může být dokonce i v odlišné barvě od zbytku auta. Boční prahy si může nechat majitel vyzdobit černou lesklou fólií s nápisem BMW M Performance,aby okolí vědělo, že jeho sedmička není úplně obyčejná. Odolá i častým návštěvám myček.

Dvoudílná kola 650 M mají pětici dvojitých paprsků, ale každý díl disponuje svou unikátní, i barva je jiná, vnitřní části jsou tmavé. Kované ráfky o průměru 21 palců váží zhruba o 2 kg méně než standardní litá. Každý kus. Snižují neodpružené hmotnosti, což pochopitelně zlepšuje jízdní vlastnosti, obuta jsou do pro BMW typických pneumatik typu run-flat.

Sportovní pedály z nerezové oceli se montují na ty původní, BMW je přece pořád sportovní značkou, i když se v poslední době zaměřuje spíše na komfort. Většinu prvků z interiéru i karoserie lze navíc naprosto bez problémů demontovat, když se třeba po čase přestanou zamlouvat a líbit. Pouzdro pro mobilní telefony v loketní opěrce slouží zároveň jako bezdrátová nabíječka, má pogumovanou spodní příchytku, nepoškrábe se tak displej. Jeho tělo je vyrobeno z nerezové oceli, západka z matného černého plastu zaručuje, že přístroj nikam neklouže a nikde neputuje. Stav signalizuje dioda. Konečně se dostalo i na majitele iPhonů verzí 5 a 6.

Třešničkou na dortu a opravdovým stylovým doplňkem je cestovní jemná vlněná deka s nezbytným logem BMW. Kombinace béžové a tmavě hnědé barvy se hodí nejen do světlých, ale i tmavších interiérů. O kvalitě materiálu nemůže být pochyb ani v tomto případě. Ne že by pasažérům vzadu na palubě korábu byla zima, ale zkrátka a dobře, hodit se může. Pro ty opravdu nejnáročnější je tu samozřejmě program BMW Individual...

Do světové premiéry sedmičky zbývají zhruba tři týdny, na začátku září proběhne i novinářská prezentace, na které nebude auto.cz chybět. České ceny už známe, začínají těsně pod hranicí 2,4 milionu korun. O tom, že vehementním zaškrtáváním v katalogu více i méně důležitých „extras“ můžou raketově vyletět, není sporu.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
29. 8. 2015 19:03
Re: Ako sa tak pozeram
M-paket dostala sedmička už dávno, cca 3 roky minimálně:)
tohle je paket Performance a mně připadá dost kolotočový na sedmičku. Na trojce ho ještě snesu ale tady se mi fakt nelíbí...
29. 8. 2015 16:57
Re: Ako sa tak pozeram
Tak mě se třeba design nové 7 líbí. Upřímně nechápu proč už nedostala řada 7 M paket dávno, když ho může mít taková obluda jako je X6 ;-)
28. 8. 2015 21:02
Ako sa tak pozeram
Tak nova sedmička nieje podla mna vobec pekna, tie ladvinky uplne na figu a tie svetla su bida a utrpeni.