Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M6 GTLM: GT3 se podívá i do Ameriky

Michal Fokt
Diskuze (0)
BMW oznámilo, že upraví nový okruhový speciál M6 GT3 tak, aby mohl závodit i v šampionátech za Velkou louží.

Letos dochází u BMW Motorsport k významné změně. Mnichováci končí s podporou závodního Z4 GT3 a na autosalonu ve Frankfurtu představili jeho nástupce M6 GT3, jenž má od stejnojmenného produkčního modelu odvozenou nejen karoserii, ale i dvakrát přeplňovaný motor M TwinPower Turbo V8 4.4. Vůz, vážící 1300 kg, má být rychlejší než předchůdce, ale i levnější a s nižšími provozními náklady. Automobilka také očekává, že se objeví nejen v evropských závodech, kde je třída FIA GT3 velmi oblíbená, ale i v okruhových šampionátech v Asii. Zde popularita gététrojek stále roste.

Podporu však nemá v USA, kde se jede podle trošku jiných specifikací, ovšem vzhledem k důležitosti tamního trhu a udržování image značky je žádoucí, aby se závodní M6 objevila i tam. Ředitel BMW Motorsport Jens Marquardt oznámil, že se pracuje na modelu M6 GTLM, což bude mírně upravené M6 GT6, splňující regule IMSA SportsCar Championship.

Rozsah změn zatím nebyl specifikován, jisté však je, že budou provedeny "drobné úpravy na motoru V8". První závod série 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship, která se jezdí v USA a Kanadě, se jede už v lednu na Floridě, lze tedy očekávat představení M6 GTLM co nevidět.

Michal Fokt
Diskuze (0)