Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW bude dodávat motory 1,6 Turbo pro nový Saab

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (44)
Automobilky Saab a BMW dnes oznámily uzavření dohody o dodávce přeplňovaných zážehových motorů pro novou generaci vozů švédské značky.

Podle smlouvy bude BMW Saabu od roku 2012 dodávat čtyřválcové přeplňované motory o objemu 1,6 l. Motory budou pro Saab upraveny. Obě automobilky tímto krokem potvrdily několik měsíců trvající spekulace o jednáních, týkajících se technické spolupráce mezi Saabem a BMW.

Kontrakt byl podepsán ve středu 29.9. 2010 v Trollhättanu ve Švédsku za účasti generálního ředitele společnosti Saab Automobile Jana Ake Jonssona, generálního ředitele Spykeru Victora Mullera a Iana Robertsona člena představenstva BMW AG, odpovědného za prodej a marketing.

Při oznámení dohody Jan Ake Jonsson řekl: Je pro mne velkým potěšením potvrdit toto nové vzrušující spojení. Motory BMW a jejich inovace v úspoře paliva patří v prémiovém segmentu mezi nejlepší. Těšíme se na integraci této techniky do nové generace našich vozů.

Victor Muller prohlásil: Pro Saab je to velký krok na cestě k prosperující nezávislé výrobě prémiových vozů. V souladu s naší strategií budeme, kromě práce s našimi nejlepšími partnery, pokračovat také ve vlastních technických projektech.

Ian Robertson dodal: Podle plánu pokračujeme v expanzi prodeje našich pohonných jednotek po celém světě. Dnešní dohoda je dalším významným mezníkem na této cestě. Jsme potěšeni, že podpoříme Saab svými motory.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (44)
30. 9. 2010 13:39
Re: Gulášek
Klaudius je extrémista >:-[] No ale niekto musí držať národ aby nevymrel :yes: :-)

Osobne by som tiež asi najradšej nejaké kombi strednej triedy, to je také optimum medzi nákladmi a value

A samozrejme gratulácia :yes: :yes: :yes:
Avatar - iudex
30. 9. 2010 11:24
Re: turbo benzina
Alebo ponúka BMW jednoducho lepší motor (THP má priamy vstrek, na rodziel od oplovskej 1,6T). ;-)
Avatar - iudex
30. 9. 2010 11:22
Re: Gulášek
Tak to gratulujem!
Mne je už teraz podľa UZ jasné, že kupujem druhú autosedačku. Ešteže môj kombík je dosť široký (aj keď ako povedal Klaudius, 3 sedačky by mi tam už nevošli). :-)
30. 9. 2010 11:02
Re: turbo benzina
to mě taky napadlo, jako jediné rozumné řešení této situace ;-)
30. 9. 2010 11:01
Re: Dobrý tah
když už mám teď ten lowcost, tak bych se toho nejraději držel i do budoucna