Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Březen 2014: Novinky na českém trhu

Diskuze (7)
Které automobilové novinky se u nás začnou prodávat během tohoto měsíce?

Citroën Berlingo Electric a Peugeot Partner Electric

Dvojice dodávek od PSA přichází s elektrickým pohonem. Elektromotor pochází od Mitsubishi a má výkon 49 kW, 22,5kWh baterie se rychlonabíječkou do poloviny nabijí za 20 minut, při plném nabití stačí k ujetí až 170 km. Peugeot stojí 684.600 Kč, Citroën zatím cenu své elektrické dodávky nezveřejnil.

ceskytrh ceskytrh

Honda Civic Tourer

Honda Civic se po přestávce v délce celých dvou generací vrací jako kombi. Novinka s názvem Civic Tourer překvapuje rekordním objemem zavazadlového prostoru 620 litrů. Nabízí výběr mezi dvěma motory: benzinovým 1.8 i-VTEC/104 kW a dieselovým 1.6 i-DTEC/88 kW. V březnu Honda nabízí slevu 30 tisíc korun, díky ní je kombi levnější než hatchback. Současně s novou karosářskou verzí také přichází drobná vylepšení hatchbacku. Nový modelový rok zároveň znamená konec turbodieselu 2.2 i-DTEC/110 kW.

ceskytrh ceskytrh

Hyundai Grand Santa Fe

Korejská automobilka uvádí na trh prodlouženou verzi svého největšího SUV. Jmenuje s Grand Santa Fe, má sedmimístný interiér a fakticky nahrazuje starší model ix55. Standardem je motor 2.2 CRDi/145 kW, automat a jediná bohatě konfigurovaná výbava. Cena této verze je 1.199.990 Kč.

ceskytrh ceskytrh

Peugeot RCZ R

Na trh míří také nejostřejší provedení Peugeotu RCZ. Přívlastek R znamená mimo jiné samosvorný diferenciál a výrazně přepracovaný motor 1.6 THP. Jeho výkon vzrostl ze 147 kW v běžné verzi RCZ na 199 kW. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne RCZ R za 5,9 sekundy, nejvyšší rychlost je 250 km/h.

ceskytrh ceskytrh

Mercedes-Benz GLA

Čtvrtým z rodiny kompaktních Mercedesů je crossover GLA. Postaví se po bok hatchbacku třídy A, velkoprostorové třídy B a čtyřdveřového kupé třídy CLA. Tato čtveřice sdílí základní techniku, GLA pochopitelně nabídne více variant s pohonem všech kol než ostatní modely. Základní cena je 784.900 Kč, za ni pořídite benzinovou šestnáctistovku GLA 200 (115 kW) i turbodiesel GLA 200 CDI (100 kW). Nejlevnější čtyřkolkou je GLA 200 CDI 4Matic za 879.670 Kč, na rozdíl od verze s pohonem předních kol má navíc standardně dvouspojkovou převodovku.

ceskytrh ceskytrh

Diskuze (7)
Avatar - 3_diamanty
2. 3. 2014 09:18
Re: grand santa FE
no hlavne je zaujimave ako pozna inych ludi ktorych v zivote nevidel a uz vie co maju co nemaju a kde chodia a kde nechodia a co maju robit..... snad aj vie ako vyzeram a co rad jem a ake topanky nosim

takych nostradamov je tu dost... ktori sa se.ru do inych a pritom je to to posledne co by ich malo trapit

Avatar - 3_diamanty
2. 3. 2014 09:15
Re: grand santa FE
chodim, vcera som bol na ture na vylete vo volovskych vrchoch mame to blizko od kosic rad tam chodim, bezne ak je pekne v soboty chodime aspon 2ja ... bol som tu vcera rano do 9tej a potom az poobede ked sme sa vratili , aj dnes sa chystam ma mensiu prechadzku ;-) a vytahujem konecne bike scott a idem sa prevetrat s holkou na alpinku ved slnko svieti :-)

babu mam uz 6 rokov.... nemusis sa o mna bat vystacime si bez teba a milovanie je krasne to mas pravdu, mam to rad kto by to nemal ... hlavne treba mat pri sebe milujuceho cloveka a ja to stastie mam, samozrejme vsetko prinasa svoje obety a casu na bikovanie a vyletov je uz trosku menej ako kedysi ked som bol sam ale vzdy je to tak ze nieco za nieco...... nemoze mat clovek vsetko :-) ale pokial sa da tak treba to skombinovat tak aby bol clovek spokojny. Verim ze kazdy si najde tu svoju spravnu davku stastia aby bol spokojny

2. 3. 2014 00:05
Re: grand santa FE
Čéčé KIa fanatik, chodíš vůbec ven, nebo do práce ? Nebo máš aspoň babu s kterou pravidelně souložíš. Nebo jseš jen takovej mluvka a chytráček co všemu a ničemu nerozumí, něco jako GTI. Připadá mě tu, že jen vedeš diskuzi se všemi chytráky a trouby co jsou tu jako je emel, Kankunen, GTI, Bílej label a podobní. Kouknu obden na každé články a koho to nevidím ?
Avatar - 3_diamanty
1. 3. 2014 19:32
grand santa FE
vyzera takto [odkaz] ... myslim ze klasicke santa fe tu uz davat nemusite ;-) ked ide o clanok novinky grand santa fe ....

toto vazne nie je grand santa fe [odkaz]

chlapci viem ze je vikend ale ze ste az tak mimo to som netusil... kazdopadne prekvapeny nie som, kvalita clankov je tu dost mizerna poslednu dobu
;-\
1. 3. 2014 19:11
Herr VWaverka a jiné značky
Herr VWaverko, vy radšjii pište jenom o VW - to Vám jde. Do jiných značek se raději nepouštějte. >:D